Turniir toimub final four-formaadis, kus loosi tahtel lähevad esimeses poolfinaalis vastamisi Kalev/Cramo ja Pariis, teises Bilbao ja Napoli. Esimene poolfinaal on kavas 5. septembril, teine 6. septembril. Laupäeval, 7. septembril mängivad kaotajad pronksile ja võitjad esikohale.

Bilbao Basket on eestlastele tuttav tänu Kristian Kullamäele, kes klubiga äsja uue lepingu sõlmis. Eduka aasta teinud Kullamäe viskas eelmisel hooajal Hispaania meistriliigas mängus keskmiselt 10,1 punkti, võttis 2,3 lauapalli ja andis 1,9 resultatiivset söötu. Bilbao lõpetas eelmise hooaja Euroopa tugevaimas meistriliigas 13. kohal.

Kaspar Treier liitus Napoliga hiljuti, eelmised hooajad pallis ta veel Sassari Dinamos. Treieri uut koduklubi, valitsevat Itaalia karikavõitjat, juhendab Poola koondise peatreener Igor Miličić. Horvaatiast pärit korvpallitreener tuleb koos Poola koondisega Eestisse ka novembris, kui Eesti võõrustab vastaseid 2025. aasta EM-i valikmängus. Miličići ja Poolaga on eestlased viimastel aastatel tihti kokku puutunud, sest mullu mängiti olümpia valikturniiril ja enne seda 2023. aasta MM-i valiksarjas.

Paris Basketball on Euroopas uus tõusev jõud. Prantsuse klubi võitis tänavu EuroCupi, millega tagati koht Euroliigas. Euroliigasse jõudis Paris Basketball hinnatud soomlase Tuomas Iisalo käe all, kes aga ise siirdus NBA-sse Memphis Grizzliesi abitreeneriks. Meeskonnas võttis ohjad üle brasiillane Tiago Splitter, kes tuli 2014. aastal San Antonio Spursi ridades NBA meistriks. Pariis on Splitterile kui peatreenerile esimene klubi. Mängijakarjääri järel töötas ta nii Brooklyn Netsi kui Houston Rocketsi abitreenerina. Pariisi tiim loodi 2018. aasta juulis ja juba paar kuud hiljem mängiti Prantsusmaa tugevuselt teises liigas. Hooaeg 2020/21 lõpetati Prantsusmaa esiliigas teisena ja sellega oli kõrgliigakoht käes. Eelmisel hooajal jõudis klubi kohalikel meistrivõistlustel finaali, kus kaotati Euroliiga tipule Monacole. Küll aga võideti kohalik karikasari ning EuroCup, kus seljatati finaalis teine Prantsusmaa võistkond Bourg. Eestlastele on Pariisi koosseisust tuttavamad nimed Põhja-Makedoonia kodakondsusega ameeriklane T. J. Shorts ja soomlane Mikael Jantunen.

Eesti meister Kalev/Cramo on oma uue hooaja tiimi kokku saanud. Meeskonnaga liitus Gregor Kuuba, kes varem on pallinud Itaalia esi- ja teises liigas, mullu oli TalTech/Optibeti meeskonnas, kus PAF-i Eesti-Läti korvpalliliigas viskas keskmiselt 29,9 mänguminuti jooksul 14,5 punkti, korjas 5 lauapalli ja andis 2 resultatiivset söötu. Kevadel toimunud PAF-i korvpalli meistriliiga mängudes jäid tema statistilisteks näitajateks 30,9 minuti jooksul 8,2 punkti, 7,4 lauapalli ja 2 resultatiivset söötu.

Lisandus ka Patrick Tape, kes esindas möödunud hooajal Soome klubi BC Nokiat, kellega tuldi sealse kõrgliiga meistriks. 47 Korisliiga mänguga jäid Tape’i näitajateks keskmiselt 12 punkti, 7,2 lauapalli, 2 resultatiivset söötu, 1,1 vaheltlõiget ja 1,1 blokki.

186 cm pikk ja 30-aastane tagamees Arik Smith on Euroopas mänginud alates 2015. aastast. Esialgu Itaalia madalamates liigades tiirelnud ameeriklane sõlmis hooajaks 2017/18 lepingu Rootsi kõrgliiga meeskonna Umeåga.

Kalev/Cramo üheks olulisemaks palkamiseks oli kahtlemata eelmise aasta koduse korvpallihooaja komeet Kasper Suurorg, kes 2022. aasta suvel sõlmis Hispaania kõrgliiga klubi Joventut Badalonaga mitmeaastase lepingu, aga möödunud hooajal oli laenulepingu alusel TalTech/Optibeti meeskonnas, kogudes 22 mänguga keskmiselt 17,8 punkti, 4,2 lauapalli ja 3,8 resultatiivset söötu.

Turniiri korraldab Delfi Meedia, võistluse nimitoetaja on Epicbet.