Pariisis on rannavõrkpalliväljakutel langenud õhtul temperatuur isegi 15-18 kraadi vahele. Tavaliselt mängitakse rannavõrkpalli kuumas rannaliivas ning nii oli ka Rahvusvahelise Olümpiakomitee reeglites kirjas, et naiste bikiinipüksid tohtisid külgede pealt olla maksimaalselt 7 cm laiad. Pariisi olümpiamängude eel visati vanad reeglid prügikasti ning naistele anti valikuvabadust juurde. Nii võib näiteks nüüd rannavõrkpalli mängida ka pikkades retuusides.

Muudatus pakkus sotsiaalmeedias loomulikult palju kõneainet. Oli neid, kes kiitsid muudatust, kuid samas ilmus välja ka suur hulk kriitikuid.

„Olen sel olümpial avatseremoonial näinud, kuidas mehed käivad naiste riietes ja nüüd kannavad naised rannavõrkpallis retuuse. Läbi aegade kõige kehvemad olümpiamängud,“ kirjutas üks kriitik sotsiaalmeedias.

Tšehhitar Barbora Hermannova (vasakul) ja ameeriklanna Kelly Cheng Pariisi olümpial.

Sarnases toonis postitusi võib leida sotsiaalmeediast tuhandeid. Samas on sama suur ka vastasleer. „Lõpuks ometi võivad naised kanda rannavõrkpallis sarnaseid riideid nagu mehed. Naiste rannavõrkpalli mänguvormid olid siiani olümpiamängudel kõige seksistlikumad,“ teatati.

„Õnnitlused naissportlastele, kes võitlesid endale välja õiguse kanda rannavõrkpallis mõistliku pikkusega pükse,“ lisas teine.

Kuna nüüdsest lubavad reeglid kanda naistel rannavõrkpallis väga erinevaid riideid, siis kõiki erinevaid variatsioone on näha saanud ka jahedas Pariisi ilmas. Kui USA, Brasiilia, Hollandi jne naised kandsid jätkuvalt vägagi minimaalseid bikiine, siis tšehhid olid kapist välja toonud retuusid, austraallannad olid bikiinide alla pannud veidike soojemad riided ning egiptlannad olid kaetud peast hüppeliigesteni.