Pariisi saabudes proovis hollandlasega jutule saada Daily Mail, kuid van de Velde teatas, et tema kommentaare ei jaga. Samal ajal otsustati hollandlaste poolt, et liigse „huvi“ tõttu ta olümpiakülas ei ela.

Van de Velde pani kohutava teo toime 2014. aastal, kui reisis Amsterdamist Suurbritanniasse Milton Keynesi, kus kohtus 12-aastase kohaliku tüdrukuga, kellega oli tutvunud Facebookis, Van de Veldel lubati karistust kanda kodumaal ning ta pääses pärast aastast vanglas viibimist vabadusse ja jätkas karjääri rannavõrkpallis. 29-aastane hollandlane pääses Pariisi olümpiale koos oma paarilise Matthew Immersiga.

Nüüd on jõudnud avalikkuse ette Hollandis elava briti ja Hollandi Olümpiakomitee kirjavahetus. Anonüümseks jäänud briti sõnul on tegemist otsusega, mis mustab kogu Hollandi olümpiasporti. Britt nimetas van de Veldet kirjas läbivalt vägistajaks.

Hollandi Olümpiakomitee otsustas sellele kirjale vastata. „Steven ei ole pedofiil. Kas te tõesti arvate, et saadaksime olümpiale inimese, kes oleks teiste jaoks ohtlik? Ta ei ole ohtlik,“ kirjutas Hollandi Olümpiakomitee.

Anonüümseks jäänud briti sõnul oli ta vastusest šokeeritud.

Van de Velde ja Immers alustasid Pariisi olümpiaturniiri täna, kui B-alagrupi avamängus kaotati Itaalia (Alex Ranghieri ja Adrian Carambula) esindusele 1:2.