Kohtumise eel valmistasid korraldajad nii endale kui ka Lõuna-Sudaani mängijatele ja poolehoidjatele piinlikust. Õige hümni asemel kostus Lille’is asuva Pierre Mauroy staadioni kõlaritest Sudaani hümn. Riigi, millest Lõuna-Sudaan 13 aastat tagasi vabaks rabeles ja millega nad on pärast iseseisvumist vähemal või rohkemal määral vaenujalal olnud.

Pärast eksimuse parandamist sai mäng alata ja paremini oli valmis Puerto Rico. Esimene veerandaeg võideti 28:20. Edu hoiti kuni kolmanda veerandi alguseni, mil Lõuna-Sudaan ette läks. Lõpuks oli Lõuna-Sudaani paremus üsna veenev.

Peamiselt pagulastest - riigis pole võimalik korvpalli mõistlikul tasemel harrastada, sest ühtegi sisehalli pole - ja Lõuna-Sudaani juurtega ameeriklasest Carlik Jonesist koosneva tiimi resultatiivseim oli 19 punktiga just Jones. Marial Shayok lisas 15 punkti. Puerto Ricot vedas 26 punktiga Jose Alvarado, kes vigastas mängu keskel hüppeliigest, aga suutis platsile naasta.

Lõuna-Sudaan kohtub Pariisi olümpia alagrupiturniiril ka USA ja Serbiaga. Kaks viimast lähevad C-grupi oodatuimas matšis vastamisi täna kell 18.15. Hiljuti peetud kontrollmängus oleks Lõuna-Sudaan USA-d peaaegu võitnud, suurfavoriidi päästis LeBron Jamesi viimaste sekundite korv. USA jäi Londoni peetud matšis 101:100 peale.