Bulgaaria koondise ääremängija soovi üle NBA-st lahkuda spekuleeriti juba nädalaid. Vezenkov siirdus 2023. aasta suvel Olympiacosest Sacramento Kingsi, kus ta sai mängida episoodiliselt ja tähtsates kohtumistes jäi üldse pingile. 42 põhihooaja mängus jäi tema arvele keskmiselt 12,2 minuti jooksul 5,4 punkti ja 2,3 lauapalli.

Juuni lõpus vahetas Kings Vezenkovi Toronto Raptorsisse. Esmaspäeval teatas Raptors, et jõudis korvpalluriga mõlemat poolt rahuldava kokkuleppeni - Vezenkov sai vabaks, aga pidi loovutama kogu 6,7 miljoni USA dollari suuruse palga.

Olympiacos sõlmis 206 cm pikkuse ääremängijaga viieaastase lepingu, mis toob Vezenkovile sisse 18,5 miljonit eurot, kirjutas Kreeka portaal SDNA. Koos boonustega võib summa kasvada 20,5 miljonini. Seega on Vezenkovile tagatud vähemalt 3,7 miljoni euro suurune aastapalk. Võrreldes NBA-ga tema teenistus eriti ei vähene, sest kui NBA-s esitatakse palgad bruto-, siis Euroopas netosummas.

Lisaks on Olympiacos sel suvel tiimi täiendanud varem Kreeka koondist esindanud tagamängija Tyler Dorsey’ga, Argentina koondise tagamehe Luca Vildozaga ja Kaunase Žalgirise nüüdseks juba endise liidri Keenan Evansiga.

Ibaka siirdus Reali

2023. aastal Euroliiga finaalis Olympiacose alistanud ja tänavu esikohamatšis teisele Kreeka klubile Ateena Panathinaikosele kaotanud Madridi Real teatas reedel, et nendega liitub mullu Müncheni Bayernis mänginud tsenter Serge Ibaka.

Serge Ibaka.

34-aastane ja 211 cm pikkune Ibaka on Hispaania korvpalliga tuttav, sest ta on mänginud klubikorvpalli nii Realis kui ka Manresas ja eelmise kümnendi alguses esindas ta Hispaania koondist. Tema auhinnakapis on 2011. aasta EM-tiitel ja 2012. aasta olümpiahõbe.

NBA-s karjääri jooksul üle 1000 mängu pidanud ja 2019. aastal Toronto Raptorsiga meistriks kroonitud Ibaka viskas eelmisel hooajal Bayerni ridades Euroliigas keskmiselt 24,7 minuti jooksul 12,6 punkti, võttis 6,8 lauapalli ja blokeeris 1,2 viset.

Reali jaoks on Ibaka Prantsusmaa tsentri Vincent Poirier’ asendus. Poirier siirdus sel suvel Istanbuli Anadolu Efesisse. Ibaka hakkab minuteid jagama tiimi esitsentri Walter Tavaresiga, kes sõlmis Madridi klubiga lepingu 2029. aastani. Lisaks Ibakale on Real suvel võistkonda toonud ka tagamehed Andres Felizi ja Xavier Rathan-Mayesi, lahkunud on Poirier kõrval Fabien Causeur ja Carlos Alocen. Rudy Fernandezi ja Sergio Rodriguezi jaoks on (klubi)karjäär lõppenud.