30-aastane ja 186 cm pikkune Smith on Euroopas pallinud alates hooajast 2015/16 hooajast. Esialgu Itaalia madalamates liigades tiirelnud ameeriklane sõlmis 2017/18 hooajaks lepingu Rootsi kõrgliiga meeskonna Umea’ga.

Edasi mängis Smith Slovakkia kõrgliigas Bratislava Interis ning kaks hooaega Belgia kõrgliigas Mons-Hainaut Belfiuse, kus ta oma teisel hooajal osales ka FIBA Europe Cup sarjas. Smith oli kindel algviisiklane kõigis nimetatud meeskondades ning viskas hooaja jooksul keskmiselt vähemalt 14 punkti. 21/22 hooajal mängis Smith Itaalia esiliigas Ristopro Fabriano, tuues 26 mänguga keskmiselt 15,5 punkti ja 2,2 resultatiivset söötu. Järgmise hooaja ettevalmistuse tegi Smith taaskord Belgias, Antwerpi Giantsis, kuid operatsiooni tõttu ametlikke mänge kirja ei saanud.

Möödunus hooajal kuulus Smith Poola kõrgliiga Toruni Twarde Pierniki meeskonda, kus kogus 30 mänguga keskmiselt 13 punkti, 2,1 lauapalli ja 4,6 resultatiivset söötu.

Kalev/Cramo peatreener Heiko Rannula ootab Smith’ilt eestvedaja ja otsustaja rolli: „Arik Smith on juba suurte kogemustega mängija, kes on ennast tõestanud erinevates liigades. Tal on väga head liidriomadused ja on võimeline nii mängu juhtima kui skoorima. Tegemist on tugeva ja atleetliku tagamängijaga, kes peaks ka meie kaitsemängu nõuetele vastama. Eelkõige ootan temast tugevat liidrit nii platsil kui platsi ääres ja otsustajat mängu lõppudes,“ lausus Rannula pressiteate vahendusel.

Arik Smith’i enda sõnul ootab ta uue tiimiga liitumist ning valis Kalev/Cramo meeskonna ambitsioonide ja võitja-mentaliteedi tõttu: „Usun, et toon meeskonda juurde kogemust ning annan endast parima, et liidrirolli hästi täita. Tunnen, et igal klubil on oma iseloom ja olemus ning tahan juba väga näha, milline Kalev/Cramo oma on.“

Kalev/Cramo meeskonnal on 25. juuli seisuga paigas peatreener Heiko Rannula, abitreener Indrek Reinbok ning mängijad Hugo Toom, Gregor Kuuba, Leemet Böckler, Tanel Kurbas, Kregor Hermet, Artem Kovalov, Severi Kaukiainen, Anrijs Miška, Kasper Suurorg, Martin Dorbek ja Arik Smith.

Ühistreeningutega alustatakse augusti esimeses pooles. FIBA Meistrite liiga kvalifikatsiooniturniir toimub 15.-22. september, Türgis, Antalyas. Tänu FIBA süsteemile alustab Kalev/Cramo turniiri poolfinaalist, mis toimub 20. septembril. Finaal toimub 22.septembril, alagrupiturniirile jõudmiseks on vaja võita mõlemad kohtumised.