Dawson murdis hiljuti paremal käel sõrme (väikesest sõrmest järgneva), mis oleks tulnud paranemise eesmärgil panna kipsi. Kipsiga pole võimalik aga maahokit mängida ning nii otsustas Dawson hoopis amputeerimise kasuks.

„Tegin teadliku otsuse. Arutasin olukorda ka kirurgiga. Minu jaoks oli praegu parimaks otsuseks loobuda sõrme otsast. Loomulikult on see suur muutus, kuid ootan juba eesootavat väljakutset,“ sõnas ta Austraalia väljaandele 7NEWS.

„Mul ei olnud otsustamiseks palju aega. Langetasin otsuse ning helistasin seejärel ka oma naisele. Mul oli olemas kogu vajalik informatsioon ja selle pealt tegin ka otsuse. Loodetavasti olen peagi taas mänguvormis,“ lisas ta.

Austraalia koondise peatreeneri Colin Batchi sõnul on Dawson praeguseks koondise treeningutele juba naasnud. „See oli tema otsus. Ta soovib kangesti Pariisis mängida,“ sõnas Batch.

Tokyo olümpiamängudel võitis Austraalia koos Dawsoniga hõbemedali. Austraalia kaotas toonases finaalis Belgiale. 1:1 lõppenud kohtumise järel võitsid belglased karistusvisetega 3:2.