Viimasel katsel tabas Martins Sesksi Ford Pumat tehnikamure, mistõttu tõusis Tänak lõpuks ralli kokkuvõttes esikolmikusse. Nii jõudis Tänak enne poodiumile minekut kiirelt konkurentide õnnitlused ning seejärel Delfile etapi kokku võtta.

„Ega me laupäeva hommikust saati midagi rohkem ei puutunud. Oli ühtemoodi. Ralli algas [neljapäeval] vale rehvivalikuga, mis andis meile viis-kuus sekundit kaotust. Kogu reede oli ilma hoolduseta, ilmselgelt auto liiga hästi ei sõitnud ja peale Eestit ebakindla autoga väga enesekindlust polnud. Lõpuks piduriprobleemid, millest tuli kehv stardipositsioon ülejäänud ralliks ja nii edasi ja nii edasi. Põhimõtteliselt olid kogu aeg nõrgad kaardid käes, aga lõpuks pühapäevast tulid normaalsed punktid,“ vaatas ta tagasi Läti MM-rallile.

Tänak pani Läti rallile ilusa punkti, sest ta oli parim nii pühapäevases arvestuses kui ka punktikatsel. Lõpuks kogus tiitliheitluses olevatest sõitjatest Tänak 22, Evans 11 ja Neuville 9 punkti, MM-sarja kokkuvõttes on juhtiva Neuville edu eestlase ees veel 8 punkti.

Tänak liikus läbi nädalavahetuse tõusvas joones, sest neljapäeval õhtul oli ta seitsmes, reedel kuues, laupäeval neljas ning lõppeks kolmas. „Nagu Sardiinias. Poodium on emotsionaalselt tore, aga lõpuks loevad punktid,“ tõdes ta.