Lõuna-Sudaan võitis kohtumise avaveerandi 26:24 ning teisel veerandajal kasvas nende edumaa juba 16- punktiliseks. Kolmandal veerandajal said ka ameeriklased oma mängumootori käima ning viimasele kümnele minutile mindi vastu 81:76 eduseisus.

Poolteist minutit enne kohtumise lõppu oli USA eduseis 99:92, kuid seejärel tegi Lõuna-Sudaan omakorda 8:0 spurdi, mis viis nad 100:99 juhtima.

Viimane sõna jäi aga USA koondise suurimale staarile LeBron Jamesile. James sai palli olukorras, kus normaalaja lõpuni jäi 20 sekundit. Rünnaku lõpetuseks murdis James korvi alla, kust ta ka tabas. Lõuna-Sudaanile jäi veel kaheksa sekundit. Selle aja jooksul saadeti pall kahel korral korvi poole, kuid mõlemal juhul kindlalt mööda.

James viskas USA koondise parimana 23 punkti. Anthony Davis lisas 15 punkti ja 11 lauapalli. Anthony Edwardsi arvele jäi 11 ja Stephen Curry kontole 10 punkti. Lõuna-Sudaani resultatiivseim oli Marial Shayok 25 punktiga.

Enne olümpiamängude algust peab USA veel kontrollkohtumise Saksamaaga. Pariisi olümpial kuuluvad USA ja Lõuna-Sudaan koos Serbia ning Puerto Ricoga C-alagruppi. A-alagrupis mängivad Austraalia, Kreeka, Kanada ja Hispaania. B-alagrupis omakorda Prantsusmaa, Saksamaa, Jaapan ja Brasiilia.