Hetkel pole teada, kas tegu oli ametliku või mitteametliku kohtumisega, kuid võib arvata, et jutuks oli 14. katsel juhtunu.

Mis juhtus? Tänak sõitis otsa teel vedelenud reklaamkaarele, mille oli varasemalt kõikuma löönud seda ramminud Elfyn Evans.

Intsident jättis Tänaku jooksva stopperiga katsele seisma mitmeks minutiks, olles lõhkunud ka auto vasaku esimese nurga. Auto sõidukorda tagasi putitanud ja reklaamkaare autolt eemaldanud, veeres eestlane finišisse ning andis RallyTV-le sapise kommentaari: „See iseloomustab võistluskeskust. Ilmselt nad nautisid head toitu ja head veini, sest tee oli blokeeritud ja auto tulemas? Aitäh, võistluskeskus, et te hoolitsete meie eest!“ alustas Tänak.

Ta jätkas: „Me oleme terved. Aga kurat võtaks, kaamerast on hästi näha, et tee on blokeeritud ja katse jätkub. Loodetavasti oli vein hea...“

Delfile edastatud ametliku selgituse kohaselt märkasid kahjustada saanud reklaamkaart kaks seda turvama pidanud töötajat, kuid miks ei märganud seda võistluskeskus, kes pidanuks katse punase lipuga peatama, on veel selgusetu.

„Auto number 33 sõitis teelt välja, lõhkudes Tet Rally Latvia laupäeva pärastlõunase 14. kiiruskatse täispuhutava reklaamkaare tugesid. Oli selge, et kaar oli kahjustada saanud. Kaks töötajat, kes olid spetsiaalselt kaare turvalisust tagamas, hakkasid koheselt liikuma, et see teelt ära võtta. Nad ei saanud seda teha enne auto number 8 saabumist,“ seisis ametlikus selgituses.

Ott Tänak ja tema PR-esindaja Henri Rump Liepaja ralli võistluskeskuse alal. Mees vasakul on võistlejate vahenduskohtunik Paul Nagle.
Tänaku autol vahetati õhtuses hooldusalas 16. katsel (linnakatse) kahjustada saanud käigukast.
Tänak jagas õhtuses hooldusalas fännidele autogramme.