Ametlik selgitus kõlab: „Auto number 33 sõitis teelt välja, lõhkudes Tet Rally Latvia laupäeva pärastlõunase 14. kiiruskatse täispuhutava reklaamkaare tugesid. Oli selge, et kaar oli kahjustada saanud. Kaks töötajat, kes olid spetsiaalselt kaare turvalisust tagamas, hakkasid koheselt liikuma, et see teelt ära võtta. Nad ei saanud seda teha enne auto number 8 saabumist.“

Delfi on palunud korraldajatelt ka lisakommentaare, sest vastusest ei selgu, mis toimus samal ajal võistluskeskuses. Miks ei vajutatud kohe katset peatavat punast nuppu, kui Evansi Toyota reklaamkaart oli ramminud? Kui kaare kahjustus teada oli, siis kas loodeti, et Tänak seda märkab ja sellest ise „põllu“ pealt mööda põikab?

„See iseloomustab võistluskeskust. Ilmselt nad nautisid head toitu ja head veini, sest tee oli blokeeritud ja auto tulemas? Aitäh, võistluskeskus, et te hoolitseteme meie eest!“ kommenteeris Tänak RallyTV-le, kui oli tühjaks vajunud reklaamkaare autolt eemaldanud ja masina sõidukorda saanud.

Ta jätkas: „Me oleme terved. Aga kurat võtaks, kaamerast on hästi näha, et tee on blokeeritud ja katse jätkub. Loodetavasti oli vein hea...“

Kohtunikud määrasid Tänakule 12,6-kilomeetrise 14. katseks nominaalaja 5.42,8, mis andis talle katsel teise koha Rovanperä järel. Kokkuvõttes säilitas ta neljanda koha, jäädes Sesksist maha 6,8 sekundiga.