Reedel toimunud veerandfinaalis Argentina mängija Mariano Navone (ATP 36.) vastu väljakul täpselt neli tundi rüganud Nadal pidas poolfinaalis järjekordse kolmesetilise lahingu, alistades Horvaatia tennisisti Duje Ajdukovici (ATP 130.) 4:6, 6:3, 6:3.

Pühapäeval toimuvas finaalis kohtub Nadal Argentina tennisisti Thago Agustin Tirante (ATP 121.) või portugallase Nuno Borgesiga (ATP 51.) Eelmise hooaja sisuliselt vahele jätnud Nadali jaoks on tegu käimasoleva aasta esimese finaaliga. Viimati mängis Nadal ükskõik millise turniiri finaalis 2022. aasta Prantsusmaa lahtistel, kus ta krooniti 14. korda tšempioniks.

Finaalis on Nadalil silme ees karjääri 93. üksikmängu tiitel. Senisest 92-st tiitlist on Hispaania tenniselegend seejuures koguni 63 võitnud saviliival. „Suurepärane tunne on üle pika aja finaalis tagasi olla,“ rääkis Nadal poolfinaali järel. „Olen võitnud neli matši järjest. Ma ei ole midagi sellist suutnud kaks aastat. Vahepeal on juhtunud palju asju, aga ma võitlen. Olen terve turniiri võidelnud selle nimel, et olla siin, kus ma praegu olen. Sellised matšid, nagu täna, aitavad väga palju kaasa.“