Jalgpalli EM-i finaalis Inglismaa 2:1 seljatanud Hispaania jalgpallikoondis jõudis selle nädala esmaspäeval tagasi kodumaale, kus nende auks korraldati Madridi kesklinnas uhke paraad. Üritus kulmineerus karikatseremooniaga, mille käigus hakkasid Rodri, Lamine Yamal ja koondise kapten Alvaro Morata skandeerima: „Gibraltar on Hispaania!“

Gibraltari jalgpalliliidul ajas taoline käitumine harja punaseks ja nood esitasid Euroopa jalgpalli katuseorganisatsioonile UEFA ametliku kaebuse. Nende sõnul oli Hispaania staarmängijate käitmine äärmiselt provokatiivne ja solvav.

Nüüd teatas UEFA, et asja on hakatud uurima. Kui Hispaania mängijate osas tehakse süüdimõistev otsus, võib neile terendada koondisejalgpallis mängukeeld.

Albaania mängijale Mirlind Dakule määrati EM-finaalturniiril sarnase juhtumi tõttu kahemänguline keeld, kuna Balkani jalgpallur skandeeris Horvaatiaga tehtud 2:2 viigimängu järel ruuporisse poliitilise sisuga loosungeid, mis kõlavad eesti keeles umbkaudu „P**sse serblased“ ja „P**sse Makedoonia“.