Reede õhtul lootis Ott Tänak laupäeval mööduda Takamoto Katsutast ja Adrien Fourmaux’st, aga see õnnestus juba esimese kolme katsega. „Autoga aitasime natuke kaasa ja rajapositsioon otsustab päris palju. Üks-kaks autot tagapool startinutega saab võidu sõida, kolmanda-neljandaga on vahe liiga suur. Üritame maksimaalselt,“ selgitas Tänak.

Eestlane oli lõunapausiks teisest ja kolmandast kohast ca kümne sekundi kaugusel, aga vastavalt Sebastien Ogier’ ja Martins Sesksi püüdmine päeva teises kuigi lihtne pole. „Kõik tulevad esimese ringi katsed, saab kõvasti puhastada ja iga ringiga läheb tee kiiremaks. Kolme-neli autot hiljem startinutega on võidu sõitmine omajagu väljakutse. Eilne õhtu ei andnud meile tänaseks häid kaarte,“ märkis ta.

11. katse lõpus jäi pardakaamerasse käsipiduri nii-öelda „pumpamisega“, mille eesmärk oli liiv piduriklotside vahelt välja raputada. Ka reedel tekkisid tal pika ringi lõpuks probleemid, mistap ta pidi katse vahel pidurid ära vahetama.

„Meil on mingi probleem olnud [piduritega] juba pikemat aega. Kõige hullemad on Eesti, Läti ja natuke ka Soome teed, mis söövad pidurid ära,“ rääkis Tänak. „Üle-eelmise katse lõpus hakkas probleem pihta, viimasel katsel oli samuti. Nüüd saame [hoolduses] jälle uued pidurid.“

Kolmandat kohta hoidev lätlane Martins Sesks jääb Tänakust 9,6 sekundi kaugusele. Sõita jääb täna veel neli kiiruskatset, neist esimesed pikkustega 10,09 ja 12,64 km ning viimased 6,64 ja 2,56 km. Kas eesmärk on auto lihtsalt finišisse tuua või ikka poodiumit püüda? „Siiamaani oleme pingutanud ja pingutame kindlasti ka edasi,“ kinnitas Tänak.

Vaata pikemat intervjuud videost!