14. kiiruskatsel sõitis Elfyn Evans kiire paremkurvi järel maha täispuhutava reklaamkaare, järgmisena startinud Tänak sõitis sinna ja jäi teele. „Kui kurvist välja tulime, siis kaar oli teel maas ja sõitsime suure hooga sisse. Kerisime selle normaalselt ümber rataste – pidime rattad alt võtma, et see lahti harutada. See tegi omajagu haiget autole ka,“ selgitas päeva neljandal kohal lõpetanud Tänak. „Eks aero ja muu sai kannatada, aga tehniliselt oli okei.“

Kuigi Tänaku neljas koht näis 16. kiiruskatse ehk 2,5-kilomeetrise linnakatse eel kindel, siis sirgele ehitatud tehishüpet Hyundai üle ei elanud ja masin lendas heinapalli. Lõpuks kaotas eestlane parematele üle 15 sekundi, kuid lõpuks jäi ta Adrien Fourmaux ette. „Linnakatsel oli hüpe, sealt maandudes läks pooltelg puruks ja polnud võimalik autot peatada. Tuli muude asjade abi kasutada, et auto seisma saada,“ rääkis 36-aastane eestlane.

Võrreldes reede õhtuga kerkis Tänak siiski kaks kohta, lisaks teenisid tema MM-sarja põhikonkurendid Thierry Neuville ja Elfyn Evans eestlasest vähem punkte. „Kõige hullemini ei läinud. Enamus päev oli tegelikult okei – arvestades meie rajapostiiooni, siis tegime tegelikult hea päeva. Lõpp rikkus ära,“ lausus ta.

Vaata videost, mis on Tänaku pühapäevased eesmärgid.