Varjun alustas küll esimest rada bogey’ga, kuid mängis siis viie birdie toel 68 (-4) lööki. Vaid ühe löögiga jääb temast maha klubikaaslane Carl Hellat (-3), kes tegi päeva ainsa eksimuse üheksandal rajal ning lisas sellele neli birdie’t.

Erinevamaid numbreid näitas veel üks Niitvälja mängija Ralf Johan Kivi, kes lõpetas tulemusega -2, sama tulemuse sai kirja päeva kolme birdie’ga alustanud Richard Teder (Estonian Golf & Country Club). Viiendalt kohalt leiab viienda meeste koondislase Markus Varjuni (Niitvälja Golfiklubi), kelle tulemuseks täna par (72).

Äsja võistkondlikul EMil poolfinaali jõudnud Eesti koondislastest muutis avapäevaga oma medalivõimalused keeruliseks Kevin Christopher Jegers, kes alustas päeva üheksa löögiga avarajal ning lõpetas saldoga +4.

Naiste klassi säravaima tulemusega sai hakka Anete Liis Adul, kes tegi ainsa eksimuse viiendal rajal, kuid nelja birdie toel oli lõpptulemuseks 69 (-3) lööki. Teist kohta hoiab avapäeva järel Nicky Zoe Lautre, kes mängis 74 lööki ning kolmas on tiitlikaitsja Triin Marleen Ustal (Rae Golfiklubi) 77 löögiga.

Meistrivõistlused Jõelähtmel kestavad laupäevani.