32-aastane Mägi on Pariisi sõitvatest Eesti kergejõustiklastest kõige kogenum. Spordimaailma suurimal peol tegi ta debüüdi 12 aastat tagasi Londonis. Nii Rio de Janeiros kui Tokyos finaali jõudnud tartlane valmistub nüüd juba karjääri neljandateks olümpiamängudeks.

Aastaid oma põhialal maailma paremikku kuuluv Mägi lihvib Pariisiks vormi Käärikul, kus samas pundis valmistub oma esimeseks olümpiaks Elisabeth Pihela. Kõrgushüppajat treenib Grit Šadeiko. „Seda kooslust on kõrvalt olnud äge näha, kuidas samaaegselt arenevad nii treener kui noorsportlane,“ märgib Mägi. „See on olnud tore ja inspireeriv protsess.“

Tartlase enda ettevalmistus Pariisiks on kulgenud plaanipäraselt. Suure tõenäosusega viimase olümpiaeelse võistluse tegi ta 7. juulil just Prantsusmaa pealinnas, kus jooksis elu teise aja 47,95. Delfi kohtus Mägiga Kääriku spordikompleksis eelmisel nädalal, kui käimas oli olümpiaeelse treeninglaagri esimene nädal. Juttu tuli neljanda kohaga lõppenud EM-ist Roomas, olümpiamälestustest, tulevikuplaanidest ja muust.