Nadal alistas Bastadi turniiri avaringis legendaarse Rootsi tennisisti Björn Borgi poja, 22-aastase Leo Borgi, kes hoiab maailma edetabelis 461. kohta. Hispaania tennisist ei loovutanud terve mängu jooksul ainsatki enda pallingugeimi ja teenis mänguliselt veenva 6:3, 6:4 võidu.

Kohtumise järel Rootsi meediale antud intervjuus polnud Nadal sugugi rahul Bastadi peaväljaku tingimustega, mis olid tema sõnul mängijatele ohtlikud. „Väljak pidas hästi vastu, kuid muutus ülilibedaks. Teatud hetkedel oli väga rasku tasakaalu hoida,“ oli Nadal otsekohene.

„Ma kartsin väljakul teatud liigutuste tegemist. Ma pole harjunud sellistes tingimustes mängima. Tavaliselt, kui sajab, siis ei mängita üldse ning kui mängitakse, on päikesepaisteline ja kuiv. Siin on see teisiti. Ühest küljest on see hea, et väljakud märjana mängimist vastu peavad, teisalt muutub see mängijatele ohtlikuks,“ nentis Nadal.

Nadal jätkab Bastadi turniiri neljapäeval, kohtudes teises ringis Briti tennisisti Cameron Norrie´ga (ATP 42.).

Pariisi olümpiamängude tenniseturniir algab 27. juulil. Nadal asub kuldmedalit jahtima nii üksikmängus kui ka paarismängus koos maailma kolmanda reketi Carlos Alcaraziga.