„Unibet Arena annab meile võimaluse luua väga eriline võistluskeskus. Rada ise on üles seatud Arena tagumisse parklasse ning Service Park on hoones sees. Viimast on publikul võimalik külastada ja võistluse jälgimiseks ehitame parkla perimeetrisse tribüünid,“ sõnas võistluse kaaskorraldaja Raiko Ausmees.

Võistlusel osaleb 40 driftijat ning seekord on sündmus jaotatud kahele päevale. Laupäeval, 17. augustil toimuvad kvalifikatsioonid ning pühapäev, 18. august finaalid, kuhu pääsevad 16 parimat.

Võistlus on väga vaatemänguline, sest tegemist on parima komboga driftist ja trikisõidust. Kolmeliikmeline žürii, hindab lisaks tavapärastele driftikriteeriumitele ka trikkide sooritamist, auto välimust ja show’d. Võistlema saab tulla nii taga-, kui nelikveolise masinaga. Oluline, et võistleja suudab oma sõidukiga kogu platsi katva takistusraja läbida driftides.

„Pealtvaatajatel saab kindlasti põnev olema. Nii unikaalset driftivõistlust teist Eestis ei toimu, kus kogu vaatemäng on justkui Sinu peopesal. Autod surutakse piiri peal sõitma,“ lisas Driftiliidu esindaja Kristjan Salmre. Kuum rehvilõhn, võimsate mootorite helid ja oskuslikud sõiduvõtted loovad atmosfääri, mis tõmbab Sind kaasa ja hoiab pinget terve nädalavahetuse.

Esmakordselt toimus Red Bull Car Park Drift Eestis 2022. aastal Porsche Ringil Audrus, kus võitjaks krooniti Michael Reiljan, teise koha võttis Oliver Randalu ning kolmandale platseerus Margus Mangus.

Eelmise korra võitja Michael Reiljan: „Tegemist on täpselt sellise võistlusega, mis pakub adrenaliini nii osalejatele, kui publikule. Rada on kompaktne ja hästi jälgitav ning sõitja saab sellel näidata oma täpsust ja sihikindlust. Kõrvalt võib drift tunduda lihtne külg ees sõitmine, aga selline rada on väga nõudlik ja eksimusteks ruumi ei ole. Formaadi eelis on ka see, et särada saavad nii tipptasemel sõitjad, kui need, kes muidu suurtel driftivõistlusel kõrgetele kohtadele ei mängi.“

Võistlusel on kohal drifti Guinessi rekordiomanik ja Red Bull Car Park Drifti ellukutsuja Abdo Feghali.

Võistluse algus mõlemal päeval kell12:00. Päevajuhid on Margus Kiiver ning Raiko Ausmees.