Ralli alguses haaras juhtohjad Rovanperä, kes võitis neljapäevase punktikatse ja reedese esimese mõõduvõtu. Etapi kolmandal kiiruskatsel kolmandat aega näidanud Tänak tõusis sellega hoobilt seitsmendalt kohalt neljandaks ning karjääri esimese katsevõidu võtnud kodupubliku favoriit Mārtiņš Sesks prantslase Sebastien Ogier ette teiseks.

Järgnenud kiiruskatsed tipus muudatusi ei toonud, kuid päeva viimasel mõõduvõtul maksid esimesed startijad lõivu tee puhastamisele, mistõttu Tänak kukkus Takamoto Katsuta (Toyota) ja Adrian Fourmaux’ (M-Sport) seljataha kuuendaks. Reede õhtul edestas Rovanperä Sesksi 15,7, Ogier’d 21,6 ja Tänakut 38,8 sekundiga.

Tänak sõitis otsa teele vajunud reklaamkaarele

Laupäeva esimeste kiiruskatsetega võttis Tänak Fourmauxlt ja Katsutalt neljanda ning Ogier Sesksilt teise koha tagasi, sealjuures eestlast lahutas esikolmikust kümme sekundit. Kuid 14. kiiruskatsel sõitis eestlane otsa teele vajunud reklaamkaarele, mistõttu jäi ta teele seisma ja sai hiljem nominaalaja. Päeva lõpetanud linnakatsel purunes Tänaku Hyundail pooltelg, ta rammis heinapalli ja jõudis finišisse 16-sekundilise ajakaotusega.

Laupäeva õhtuse seisuga jagati välja ka esimesed punktid. Maksimaalsed 18 silma teenis päevi valitsenud Rovanperä, kes edestas Ogier´d ja Sesksi vastavalt 42,5 ja 47,2 sekundiga. Neljandana lõpetanud Tänak kaotas soomlasele 1.08 ja ta sai 10 silma, tiitli eest võitlevatest meestest oli Elfyn Evans (Toyota) kuues ning Thierry Neuville (Hyundai) kaheksas.

Pühapäeval on laual päeva parimale 7 ja punktikatse võitjale 5 punkti. Päeva esimese kiiruskatse võitis Ogier, kuid järgmised kolm kuulusid Tänakule, kes teenis esikoha nii pühapäevases arvestuses kui ka punktikatsel. Ühtlasi kerkis Tänak viimase kiiruskatsega poodiumile, sest lätlase Sesksi autot tabasid tehnilised probleemid, mis langetasid ta üldarvestuses kolmandalt kohalt seitsmendaks.

Pühapäeva seitse parimat: 1. Tänak, 2. Ogier (+0,2), 3. Rovanperä (+3,5), 4. Evans (+11,9), 5. Neuville (+16,0), 6. Fourmaux (+18,6), 7. Katsuta (+24,5).
Punktikatse tulemused: 1. Tänak, 2. Ogier (+0,2), 3. Neuville (+0,8), 4. Katsuta (+0,8), 5. Evans (+1,4).
Ralli lõppjärjestus: 1. Rovanperä, 2. Ogier (+39,2), 3. Tänak (+1.04,5), 4. Fourmaux (+1.31,5), 5. Evans (+1.42,7), 6. Katsuta (+2.07,0), 7. Sesks (+2.45,4), 8 Neuville (+2.46,4)

Läti MM-ralli lõppjärjestus:

Läti MM-ralli

Otseblogi:

Ralli käik:

Läti etapi eel on autoralli MM-sarjas 13 etapist sõidetud seitse, mille järel hoiab hooaja kokkuvõttes 136 punktiga esikohta Thierry Neuville (Hyundai). Elfyn Evans (Toyota) jääb temast maha 15 ja Ott Tänak (Hyundai) 21 silmaga. Tootjate arvestuses oli Hyundail 311 ja Toyotal 301 punkti.

Tet Rally Latvial stardib kümme Rally1 masinat – Hyundai i20-ga sõidavad võidu Neuville, Tänak ja Esapekka Lappi. Toyotagi saadab tulle raudvara, sest lisaks Evansile võistlevad Yarisega Kalle Rovanperä, Sébastien Ogier ja Takamoto Katsuta. M-Spordi Ford Pumadega on kohal Adrien Fourmaux, Grégoire Munster ja koduteedel kihutav Mārtiņš Sesks. Sealjuures kahel viimasel aastal Liepāja ümbruses toimunud EM-etapi võitnud lätlase masina küljes on sel korral ka hübriidajam, mida tal viimati Poolas polnud. Kokku on stardis kolm eestlast, sest Rally2 arvestuses võistleb Gregor Jeets (Toyota Yaris Rally2) ning Rally3-s Joosep Ralf Nõgene (Renault Clio Rally3).

Testikatsel näitas kõige paremat minekut Tänak, kes oli kõige kiirem mõlemal läbimisel. Teise aja sõitis välja Neuville, kes käis aga esimesel läbimisel väga ohtlikult teest väljas ja belglasel oli õnne, et ta ei lõpetanud kraavis.

Neljapäeva õhtul Biķernieki ringraja ümbrusesse maha pandud 11,13-kilomeetrisel linnakatsel oli kiireim Rovanperä, kes edestas 2,4 sekundiga Neuville’i ja Ogier’d. Kõva seguga rehvid masina alla pannud ja sellega alt läinud Tänak oli 5,9-sekundilise kaotusega seitsmes.

Reedet päeva alustas katsevõiduga Rovanperä, aga üldarvestuses tulid suured muutused kolmanda pikema kiiruskatse järel. Seal kolmandat aega näidanud Tänak tõusis seitsmendalt kohalt neljandaks ning karjääri esimese katsevõidu võtnud kodupubliku favoriit Mārtiņš Sesks (M-Sport) lausa teiseks. Järgnenud neljas kuni seitsmes kiiruskatse tipus muudatusi ei toonud.

Reede õhtul edestas Rovanperä Sesksi 15,7 ja Ogier’d 21,6 sekundiga. Kuid päeva viimasel katsel maksid esimesed startijad lõivu tee puhastamisele, mistõttu Tänak kukkus Takamoto Katsuta (Toyota) ja Adrian Fourmaux’ (M-Sport) seljataha kuuendaks. Trio kaotas liidrile enam kui poole minutiga.

Rovanperä alustas laupäeva üheksana ja kümnenda kiiruskatse võiduga, Tänak kerkis neist esimesel viiendaks. 11. kiiruskatse sai eestlane ralli esimese katsevõidu, millega ta möödus Katsutast ning jõudis kolmandat kohta hoidnud Sesksist vähem kui kümne sekundi kaugusele. 12. kiiruskatsel käis Katsuta teelt väljas ning jaapanlane kukkus neljandalt kohalt kuuendaks.

. Kuid 14. kiiruskatsel sõitis Tänak otsa teele vajunud reklaamkaarele, mistõttu jäi ta teele seisma. Eestlane oli püha viha täis, sest keegi teda selle eest ei hoiatanud. Esialgu ta ametlikku aega kirja ei saanud, ent kohtunikud andsid talle nominaalaja.

Sekeldusi juhtus ka päeva lõpetanud linnakatsel, sest tehislikul hüppel ütles Tänaku masinal üles pooltelg ja ta rammis heinapalli. Eestlane kaotas linnakatsel Kalle Rovanperäle 16 sekundiga, aga kohta ta ei kaotanud.

Laupäeval jagati välja ka Läti MM-ralli esimesed punktid. Tänak sai neljanda koha punktid ehk 10 silma. Seda eeldusel, et Eesti ekipaaž pühapäeva probleemideta lõpetab. Laupäevase arvestuse maksimumpunktid korjas endale Rovanperä, kes edestas Ogier´d ja Sesksi vastavalt 42,5 ja 47,2 sekundiga. Tänak jääb Rovanperäst enne pühapäeva maha minut ja kaheksa sekundit.