Aasta teise hooaja algust tähistavale võistlusele tagasid endale koha 15 meeskonda, kes kindlustasid õiguse miljoni dollari suuruse auhinnafondiga turniiril osalemiseks läbi suurturniiride võitmise, ESL reitingutabeli või kvalifikatsiooniturniiride. Robin Kooli kodumeeskond FaZe Clan kindlustas turniiripääsme tänu kõrgele kohale ESLi reitinguedetabelis.

Kevadhooaja teises pooles raskustesse jäänud FaZe loodab, et pika ja intensiivse mängugraafiku järel tekkinud väsimus ja mõningane läbipõlemine on pärast puhkust seljatatud ning rohkema treeningajaga suudetakse vormikõver taas tõusvasse suunda pöörata ja taastada enda staatus maailma parima meeskonnana. Hooaja jooksul üleilmses reitinguedetabelis esikohalt neljandaks kukkunud FaZe’i konkurentideks on viiepäevasel turniiril seitse maailma esikümne meeskonda ja kõikide võistlusregioonide parimad võistkonnad, mis tähendab, et hooaja algus ei saa viiepäevase turniiri näol olema sugugi lihtne.

Lisaks FaZe’ile lähevad kinlasti turniiri võidu nimel heitlema kevadhooaja BLAST Premier Spring Finals turniiril võidukalt lõpetanud ja maailma edetabeli esikoha võtnud Team Spirit, nende finaali vastased ja kevadise Majori võitjad Natus Vincere ning maailma esikolmikus vastavalt teist ja kolmandat kohta hoidvad Vitality ja MOUZ.

Kuigi enamus osalevatest meeskondadest läbisid suvepuhkuse ilma muutusteta, läbis märkimisväärse uuenduskuuri kevadel IEM Dallas turniiri võitnud ja maailma edetabeli kuuendat kohta hoidev G2. Võistkond asub Saudi-Araabias võistlustulle nii uue mängujuhi kui ka ankrumängijaga. Kui Nemanja „nexa“ Isakovici vahetamine M80-e eest suurpäraselt esinenud guatemalalase Mario „malbsMd“ Samayoaga tundub loogilise ja hea üleminekuga, siis Counter-Strike’i kogukondades on palju küsimusi tekitanud viimased kaks aastat mängujuhi rolli täitnud taanlase Rasmus „HooXi“ Nielseni asendus. G2 mängujuhiks sai poolakas Janusz „snax“ Pogorzelski, kes mängis seni GamerLegionis Andreas „aNdu“ Maasingu kõrval. Poola legendi tippaastad on jäänud aastatesse 2014 kuni 2018, kui Pogorzelski võitis Virtus.pro ridades 2014. aastal Katowices toimunud Major turniiri ning esines edukalt ka mitmetel teistel suurturniiridel, kuid viimase viie aasta jooksul on mees mänginud madalama tasemega meeskondades ning suuri ssavutusi mehel ette näidata pole. Samas mängis snax oma karjääri tippaegadel koos nüüdse G2 peatreeneri Wiktor „TaZ“ Wojtasega, kes näeb nähtavasti 31-aastases Pogorzelskis veel potentsiaali G2 täielikku tippu viimiseks.

G2 uut koosseisu ja kõiki teisi turniiril osalevaid tippmeeskondi saab näha kolmapäeval kell 14:30 algaval esimesel mängupäeval. Robin „ropz“ Kool ja FaZe Clan astuvad lavale päeva esimeses kohtumises, kui kolmemängulises seerias minnakse vastamisi end Euroopa kvalifikatsiooniturniirist läbi võidelnud Taani meeskonna Sashiga.