53-aastane inglane teatas teisipäeval, et ei jätka enam Inglismaa koondise juhina. Tema senine leping oleks kehtinud 2024. aasta lõpuni.

„Uhke inglasena on mul olnud au nii mängida Inglismaa eest kui ka juhendada koondist,“ sõnas vutitreener pressiteate vahendusel. „See tähendab mulle kõike ning olen ka andnud endast kõik. Kuid nüüd on aeg muutusteks ja uueks peatükiks.“

Jalgpallurina kodumaa särki 57 korda kandnud Southgate võttis koondises peatreenerina ohjad üle 2016. aastal. Kaheksa aasta jooksul oli ta peatreener 102-l Inglismaa koondise mängul. Saldoks jäi 61 võitu, 24 viiki ning 17 kaotust.

Tema tüürimisel jõudsid inglased kahel viimasel EM-il finaali. Kui kolm aastat tagasi kaotati Wembley staadionil penaltiseeria järel Itaaliale, siis pühapäeval tuli Berliinis tunnistada hispaanlaste 2:1 paremust. MM-idel jõudis Inglismaa tema käe all 2018. aastal poolfinaali ning neli aastat hiljem kaheksa sekka.

Southgate on esimene peatreener pärast 1966. aasta MM-tiitli võitmist, kes suutis inglased mõne suurturniiri finaali viia. Kohaliku jalgpalliliidu FA teatel otsitakse nüüd esindusvõistkonnale uut peatreenerit.