„Seitse turniiri, palju väravaid, 14 aastat Šveitsi rahvuskoondisega ja palju unustamatuid mälestusi,“ kirjutas Shaqiri esmaspäeval sotsiaalmeedias. „On aeg koondisega hüvasti jätta. Vägevad mälestused jäävad ja tänan teid kõiki.“

32-aastase poolkaitsja viimaseks mänguks koondise särgis jäi äsjalõppenud EM-i veerandfinaal inglaste vastu, kus šveitslased penaltiseerias lõpuks kaotasid. Shaqiri jooksis platsile ka alagrupimängus šotlaste vastu, kus just tema värav koondisele 1:1 viigi tõi. See jäigi tema viimaseks tabamuseks koondisesärgis.

Shaqiri tabamus Šotimaa vastu oli ühtlasi ajalooline, sest temast sai ainus mängija, kes skoori teinud viimasel kolmel EM-il ja MM-il. Ta on ühtlasi ainus šveitslane, kes kodumaad seitsmel suurturniiril esindanud.

Koondisekarjääri jooksul sai Shaqiri kirja 125 mängu ja 32 väravat. Tema eelviimane tabamus kodumaa eest tuli seejuures juunikuises sõprusmängus Eesti vastu, kui ka tema sai šveitslaste 4:0 võidus jala valgeks. Šveitsi kõigi aegade edetabelis hoiab ta mängude arvestuses teist ja tabamuste poolest neljandat kohta.

Klubitasandil varasemalt nii Müncheni Bayernis, Milano Interis kui ka FC Liverpoolis pallinud Shaqiri liitus 2022. aastal USA tiimi Chicago Fire’iga. Tema praegune leping klubiga kehtib selle aasta lõpuni.