Kui viimase nädala treenisid võrkpallurid individuaalse kava järgi, siis edasine programm jätkub ühiselt juba Kalevi spordihoones. Tallinnasse kogunesid 16 pallurit.

Koosseis Tallinna laagris

Sidemängijad: Robert Viiber, Renet Vanker, Aleksander Eerma

Diagonaalründajad: Renee Teppan, Markus Uuskari

Nurgaründajad: Märt Tammearu, Robert Täht, Albert Hurt, Valentin Kordas, Timo Ander Lõhmus

Temporündajad: Andri Aganits, Alex Saaremaa, Marx Aru, Henri Treial

Liberod: Silver Maar, Alari Saar

Kui vigastustest taastunud Robert Täht, Valentin Kordas ja Albert Hurt on koondises tagasi, siis samuti tervisega kimpus olnud kogenud temporündaja Timo Tammemaa jäi viimasel hetkel siiski laagrist eemale. „Me oleme nädalate jooksul temaga proovinud nii jõusaali- kui pallitrenne, aga keha ei ole hästi reageerinud. Ta oli viimane eemalejääja. Õnneks on meil temporündajate osakonnas korralik nelik, kes tegi kogu Kuldliiga turniiri kaasa. Sama nelik alustab ettevalmistust ka Euroopa meistrivõistluste valikmängudeks,“ sõnas koondise peatreener Alar Rikberg Delfi videointervjuus.

Kõige nimekam puuduja koosseisust on diagonaalründaja Oliver Venno, kes on seotud koduklubiga Kataris. „Kataris on veidi teistsugusemad reeglid kui mujal maailma võrkpallis. Nende klubivõrkpalli hooaeg algab juba augustis, mis tähendab, et teda oodatakse 20. juuliks juba Katari treeninglaagrisse,“ sedastas Rikberg. „Seal on õhkõrn võimalus, et ta mingiks perioodiks lubatakse koju ja mängudele. Meil on kokkulepe, et kui ta koha peale jõuab, siis ta uurib seda varianti.“

Eesti kuulub 2026. aasta EM-i valiksarjas ühte alagruppi Horvaatia ja Iisraeliga. Horvaatidega heideldi alles Kuldliigas, kui Final Fouri poolfinaalis kaotati neile 2:3. Igast seitsmeliikmelisest alagrupist pääseb edasi võitja, lisaks viis paremat teise koha meeskonda. Seega on iga matš ülioluline. Nii ajastatakse tippvormi just augustikuuks, kui 17. augustil võõrustatakse Iisraeli ja nädal hiljem Horvaatiat.

„Meil on sisuliselt ootamas ees väga lühike tsükkel. Meil on vaja kaks head mängu mängida,“ jätkas peatreener. „Meil on väga selge aken, kus oleks vaja, et mängijad on terved ja meil oleks parim koosseis võimalikult parimas vormis.“

Vaata pikemalt Delfi videost!