Kui mullu sai Alcaraz serblasest jagu viies setis, siis tänavu piirdus tiitlimatš kolme setiga. Alcarazi võidunumbrid olid pühapäevases finaalis 6:2, 6:2, 7:6 (4).

„Kindlasti polnud lihtne otsustada, millise plaaniga mängule vastu minna. Kas proovida enda tugevatest külgedest maksimum võtta või hoopis vastane eriilmeliste lahendustega ära neutraliseerida?“ kirjutas mängujärgses analüüsis Rafael Nadali pikaaegne treener ja onu Toni Nadal.

„Isiklikult olen alati esimest varianti eelistanud, sest loomuomaste asjade hästi tegemine on juba niigi keeruline ülesanne. Ning veel palju suurem väljakutse on mängida hästi, kui pead väljakul tegema harjumatuid asju, seda eriti finaalis,“ lisas Alcarazi kaasmaalane.

Nadali sõnul valis Djokovic aga paraku just teise variandi. „Kuna Djokovic teadis, et ta liikumine ja löökide täpsus pole mullusel tasemel ning pikad pallivahetused ja füüsiline matš ei tule talle kasuks. Seetõttu valis ta taktika, mis osutus enesetapuks. Ta soovis agressiivselt mängida ja pallivahetusi lühemaks muuta, tungides igal võimalusel võrku,“ selgitas Nadal.

Tennisetreeneri analüüsi toetab ka finaali statistika, mille kohaselt saatis Djokovici võrgus edu vaid pooltel kordadel (27/53), Alcarazi vastav näitaja oli 73% (16/22).