21-aastane Carlos Alcaraz alistas Wimbledoni tenniseturniiri finaalis settidega 3:0 24-kordse slämmivõitja Novak Djokovici (37), kes varem on nii kaalukates finaalides saanud vaid neli sama selget kaotust - 2007 US Openil Roger Federerilt, 2013 Wimbledonis Andy Murray’lt, 2020 French Openil Rafael Nadalilt ja 2021 US Openil Daniil Medvedevilt.

21 aasta ja 70 päeva vanuselt sai hispaanlasest noorim mängija tennise avatud ajastul, kes ühel kalendriaastal võitnud nii Prantsusmaa lahtised kui ka Wimbledoni. Selle rekordi napsas ta rootslaselt Björn Borgilt, kes 1978. aastal tegi nn „Kanali slämmi“ (tennisetermin viitega Thames’i ja Seine’i jõgedele Pariisis ja Londonis) 22 ja 32 päeva vanuselt.

Ühtlasi on ta nooruselt kolmas mängija, kes suutnud oma Wimbledoni tiitlit kaitsta - Boris Becker tegi seda 18 aasta ja 227 päeva vanuselt, Björn Borgi sünnist oli tema Wimbledoni tiitlikaitsmiseks möödas 21 aastat ja 26 päeva.

Eraldi juttu tuleb ka teist korda üksikmängus slämmivõitjaks kroonitud Barbora Krejcikovast, kes laupäeval oli finaalis üle teist slämmi järjest finaali jõudnud Jasmine Paolinist. Eraldi saatelõik on veel ka paarismängus Wimbledoni tšempioniks kroonitud Harri Heliövaarast.

Saate lõpus räägime ka Mark Lajali ja Gael Monfilsi kohtumisest ning küsime, millist laiemat eesmärki võiks selline sõumatš Eesti tennise mõttes kanda.

„Matšpalli“ podcasti meiliaadress on tennis@delfi.ee.

„Matšpalli“ saate meiliaadress on tennis@delfi.ee. Kõik Delfi Tasku saated on leitavad ka Spotify’st. Kõige mugavamalt saad uued episoodid kätte Delfi Tasku äpist, mis on alla laetav Google Play’st ja App Store’ist. Delfi Tasku veebikeskonna leiad siit!