Veesaar jõudis Ameerika Ühendriikidest Eestisse pühapäeval ja esmaspäeval möllas ta juba korvpallikodus. „Senise suve valmistusin seal uueks hooajaks. Mul jäi üks hooaeg vahele ja teadsin, et tahan kindlasti olla ühe hooaja seal veel,“ lausus korvpallikoondise keskmängija, kes igapäevaselt esindab NCAA klubi Arizona Wildcats.

Pikalt Madridi Reali noortesüsteemi kuulunud Veesaar kolis 2022. aastal ookeani taha, kus ta debüüthooajal viskas 29 mängus keskmiselt 7 minutiga 2,4 punkti. Loogika järgi pidanuks teisel hooajal 20-aastase eestlase roll märgatavalt suurenema, aga eelmisel suvel vigastas 213-sentimeetrine korvpallur U20 B-divisjoni EM-il koondist esindades hüppeliigest ja sügisel nihestas ta korvpallivälises õnnetuses küünarliigest.

Niisiis otsustasid Veesaar ja meeskond, et eestlane teeb redshirt hooaja ehk ta osales ainult trennides ja üheski ametlikus matšis platsile ei jooksnud. „Heal juhul oleksin saanud mängima hakata jaanuari lõpus, aga valisin redshirti, millega saan ühe [ülikooli]aasta juurde. Tommyga [Arizona peatreener Tommy Lloyd - E.K.) rääkisime läbi aasta, mida pean arendama järgmiseks hooajaks, et oleksin paremini valmis ja rotatsioonis,“ selgitas korvpallikoondislane.

Üks korvpallurite USA-sse mineku põhjus on seal tehtav töö jõusaalides, mis on aidanud varemgi Eesti mängijatel musklit kasvatada. Veesaar pole erand. „Hetkel olen 108,5 kilo, sinna minnes olin 91-92,“ märkis ta. „Vise on teistsugune, aga viskan kindlasti paremini kui enne. Olen terve aasta trenni teinud, jõusaalis läinud tugevamaks ja muutsin viskevormi. Tänu sellele lähevad kolmesed paremini.“

Kui vanuse poolest võinuks Veesaar esindada sel suvel ka U20 koondist, siis jäi ta sealt eemale. „Eesti noortekoondisi on alati väga tore esindada, aga sel hooajal jäi see vahele. Peale eelmise aasta kogemust üritasin suvel olla USA-s ja teha kõik trennid koos tiimikaaslastega,“ lisas ta.

Vaata videost, millised on Veesaare sihid korvpallikodus ning millist rolli ootab ta uuel ülikoolihooajal.