Southgate asus Inglismaa koondise tüüri juurde 2016. aasta septembris. Seejärel on ta viinud Inglismaa 2020. ja 2024. aasta EM-finaali. Esimeses kaotati Itaaliale ja teises Hispaaniale. 2018. aasta MM-il jõudis Inglismaa poolfinaali ja 2022. aasta MM-il veerandfinaali.

Southgate’i kontraht kehtib detsembrini, kuid Inglismaa meedia teatel soovib kohalik alaliit seda pikendada. Järgmiseks suurturniiriks on 2026. aastal USA-s, Kanadas ja Mehhikos peetav MM.

„Ma arvan, et praegu ei ole otsustamiseks hea aeg. Pean rääkima õigete inimestega. Praegu ma seda otsust ei tee,“ sõnas Southgate tund aega pärast finaali ITV-le, kui temalt uuriti koondise peatreenerina jätkamise kohta.

Southgate’i kaitsest lähtuv mängustiil on saanud kõvasti kriitikat ning nii on Inglismaa meedias avaldatud pidevalt arvamust, et talendikas koondis vajaks peatreenerit, kes suudaks mängijatest rohkem välja võtta. Inglismaa alaliit on väidetavalt aga Southgate’i usku ning leiab, et peatreener peaks jätkama. Alaliit soovib väidetavalt ametis näha inglasest treenerit, kes ei oleks avalikkuse ees konfliktne. Seega ei ole väidetavalt nende võimaluste ring lai.

Ühe potentsiaalse kandidaadina on läbi käinud 49-aastase Graham Potteri nimi. Brighton & Hove Albionis head tööd teinud inglane põrus aga Londoni Chelsea peatreenerina. Alates 2023. aasta 2. aprillist on Potter töötu.