Miamis toimunud finaal algas korraliku kaosega ning avavile lükati ühe tunni ja 15 minuti võrra edasi. Staadioni juurde oli kogunenud tuhandeid piletita fänne, kes üritasid areenile tungida. Väidetavalt pääseski lõpuks staadionile 7000 piletita inimest. Kuna massid olid suured, siis trügimise käigus said ka paljud vigastada. Politseil tuli tegeleda kuumuse tõttu minestanud inimestega. Lisaks oli palju nutvaid lapsi, kes jäid trügivate masside alla.

Suuri probleeme tekitasid eelkõige Kolumbia koondise poolehoidjad. Paljud neist üritasid staadionile pääseda ventilatsioonitorude kaudu.

Lõpuks kohtumisega siiski alustati. 0:0 lõppenud normaalaja järel selgus võitja lisaajal. Kohtumise ainsa värava lõi vahetusest sekkunud Lautaro Martinez 112. minutil.

Argentina koondise suurim staar Lionel Messi oli hädas hüppeliigese vigastusega ning ta vahetati pingile juba 66. minutil. FOX Sporti kaamerate ette jäi ka pingil istunud Messi jalg, mis oli silmnähtavalt paistes. Esialgu püüti kaameratesse nuttev Messi, kuid lõpuks sai ta siiski rõõmustada järjekordse tiitli üle. Aastaid Argentina koondisega finaalides kaotanud Messi võitis nüüd karjääri teise Copa America. Tiitli sai ta pea kohale tõsta ka 2021. aastal. Sinna vahele mahtus ka 2022. aasta MM-tiitel.

Argentina algkoosseisus alustanud ning 117. minutil pingile võetud 36-aastane Angel Di Maria pidas samal ajal aga oma viimase kohtumise rahvusesinduse eest. Di Maria on Argentina suurte tiitlite võitmise juures mänginud suurt rolli. Ta skooris nii 2021. aasta Copa America kui ka 2022. aasta MM-finaalis.

Argentina on nüüd võitnud Copa America 16 korda. Tegemist on absoluutse rekordiga. Vastavas tabelis on teine Urugauy 15 tiitliga.

Kui Argentina on võitnud kaks viimast Copa America tiitlit, siis enne seda olid nad viimati triumfeerinud 1993. aastal. Vahepealsel ajal kaotas Argentina nii 2004., 2007., 2015. kui ka 2016. aasta finaalid.

Ühtlasi sai Messist vutiajaloo kõige edukam jalgpallur. Nimelt on ta nüüd võitnud 45 tiitlit. Varasemalt jagas ta esikohta brasiillase Dani Alvesega, kelle arvel on 44 karikat.