Turniiri finaalis kohtusid Heliovaara ja Patten Austraalia duo Jordan Thompsoni ja Max Purcelliga. Esikohamängust kujunes tõeline kirgi köitev põnevusetendus. Kohtumise avaseti kallutasid enda kasuks austraallased kiires lõppmängus 7:6 (7). Ka teise seti võitja selgitati tiebreak´is, kuid sel korral jäid peale Heliovaara ja Patten 7:6 (6). Seejuures päästeti teises setis kolm vastaste matšpalli.

Nagu mängus esimeses kahes setis, ei tehtud ka otsustavas setis ainsatki servimurret. Sel korral selgitati seti võitja 10 punktini mängitavas kiires lõppmängus, kus jäid 11:9 peale Heliovaara ja Patten. Võit vormistati teiselt matšpallilt, misjärel mõlemad mehed viskusid emotsioonidest murule pikali. Kui Patten oli lihtsalt õnnelik, siis Heliovaara ei suutnud õnnest nutmist lõpetada.

Tegu oli Harri Heliovaara teise ja Henry Patteni esimese suure slämmi tiitliga. Soome tennisisti seni ainus triumf pärineb 2023. aasta US Openilt, kus ta võitis segapaarismängu koos kasahhitari Anna Danilinaga.

„Meil oli palju õnne, kuid vahest on seda tennises vaja. Pisarad ütlevad kõik! See oli minu jaoks ülimalt emotsionaalne hetk,“ sõnas finaali järel emotsioonidest tulvil Heliovaara.

„Kui aus olla, siis ma ei mäleta, mis väljakul juhtus. Kõige erilisem on seda teha Wimbledonis nii suure publiku ees. Aitäh teile kõigile,“ lisas omaltpoolt Henry Patten.