Reedel äikese ja lausvihma tõttu 1:1 viigiseisul pooleli jäänud poolfinaalis Rootsi vastu tõi Markus Varjun Eestile esmalt võidupunkti Simon Hovdali vastu. Ent kui nii Richard Teder, Ralf Johan Kivi kui ka Carl Hellat pidid oma duellides kaotust tunnistama, tähendas see Rootsile võiduks piisavat edu. Mattias Varjunil polnud oma matši eduseisus enam põhjust lõpuni mängida, Eestile kaotus 2,5:4,5.

Kolmanda koha duellis Saksamaa vastu ajakavamuutuste tõttu lühendatud formaadis (üks paarismäng ja neli individuaalset rajamängu) jõudis Eesti paar või mängija kõigis viies matšis mingil hetkel juhtida, paarismängus Richard Teder ja Ralf Johan Kivi üheksa raja järel lausa neljaga, ent edasi kiskus kiiva - Teder ja Kivi kaotasid lõpuks 18. rajal, seejärel jäid Markus ja Mattias Varjun oma matšides alla vastavalt 4&3 ja 3&1 ning Saksamaa oli võiduks vajaliku edu kindlustanud - kokku 4:1 sakslastele.

Finaalis alistas Rootsi Hollandi 3:2.

Eesti kuni 18-aastaste noormeeste koondis lõpetas samal ajal Poolas teise divisjoni EMi seitsmenda kohaga, viimases kohamängus alistati võõrustajad 4:1. Samaealised neiud lõpetasid Rootsis toimunud EMi 19 osaleja seas viimasel kohal, kui 17.-19. koha matšides kaotati 1,5 - 3,5 nii Türgile kui ka Islandile.

Järgmisel nädalavahetusel toimuvad Jõelähtmel Eesti löögimängu meistrivõistlused. Ülesandmislehelt leiab ka kõik kuus võistkondlikul EMil Eesti koondist esindanut.