Kohtumise avasett kuulus täielikult maailma edetabelis 28. kohta hoidvale Krejcikovale. Kaks korda järjest Paolini servi murdnud Tšehhi mängija haaras kiirelt 4:0 eduseisu ja vormistas kindla 6:2 setivõidu.

Teises setis jõuvahekorrad vahetusid. Paolini haaras omakorda 3:0 eduseisu ja murdis seti lõpus veel ka teistkordselt Krejcikova pallingu, teenides samuti 6:2 setivõidu.

Otsustavas setis hoidsid mõlemad naised oma pallingugeimi kuni seisuni 3:3, mil Krejcikova suutis Paolini servi murda. Itaallanna teenis küll 4:5 kaotusseisus mängu võrdsustamiseks kaks murdepalli, kuid Krejcikova närvid pidasid vastu ja otsustav sett kuulus numbritega 6:4 siiski talle. Mängu lõi Tšehhi tennisist lukku kolmandalt matšpallilt.

Tegu oli Krejcikova karjääri teise suure slämmi tiitliga, millest esimene pärineb 2021. aasta Prantsusmaa lahtistelt. Paolini mängis Wimbledonis finaalis teistkordselt. Tänavuse aasta Prantsusmaa lahtistel tunnistas ta esikohamängus maailma esireketi Iga Swiateki paremust.

„Mängida siin täismaja ees on unistuste täitumine. Barbora mängis suurepäraselt ja soovin talle vaid õnne. Viimased kuud on olnud hullumeelsed. Sain siin publikult meeletult tuge ja nautisin siin veedetud aega. Täna olen ma veidi kurb, kuid üritan hoida positiivset meelt ja naeratada,“ jäi finaali kaotanud Paolini positiivseks.

„Ma olen sõnatu. Ma ei suuda uskuda, mis just juhtus. See on kindlasti mu tennisekarjääri ja elu parim hetk. Paolini võitles uskumatult. See oli vägev finaal. Viimases geimis üritasin jääda rahulikuks ja mängida targalt. Isegi kui ma oleksin selle kaotanud, oleks seis olnud 5:5. Võib-olla mängiksime siiani. See on lihtsalt uskumatu, mis juhtus,“ võttis Krejcikova finaalis juhtunu kokku.