Eriksson teatas aasta alguses, et põeb ravimatut vähki, mistõttu on tal elada jäänud umbes aasta, kui sedagi. Vaatamata sellele, et endise Inglismaa koondise lootsi tervislik seisund on halb, plaanib ta elada omadele pühapäeva õhtul televiisori ees kaasa.

„Loodan, et Inglismaa võidab. Neile elavad pühapäeval kindlasti kaasa ka kõik teised endised Inglismaa treenerid, kellel ei õnnestunud prestiižset turniiri võita. Tee seda Gareth. Tehke seda, mida me ei suutnud,“ rääkis Eriksson Telegraphile.

Erikssoni sõnul on Southgate juba praegu tõusnud Inglismaa koondise parimaks treeneriks pärast Alf Ramseyt, kelle juhendamisel võideti 1966. aasta maailmameistrivõistlused.

Inglismaa koondise treenerina töötamine toob endaga kaasa teatava pinge. Kuulete iga päev Sir Alf Ramsey koondise kangelastest ja teate, et teilt oodatakse aastatepikkuse piina lõpetamist. Kõik 13 treenerit pärast Ramseyst on seda tundnud, kuid keegi pole oma ülesandega hakkama saanud. Southgate on jõudnud sellele kõige lähemale,“ sõnas ta.

Eriksson möönis, et ka Inglismaa koondise mängijatel pole suure surve taustal lihtne endast parimat välja tuua. Samas tema ametiajal oli see veelgi keerulisem, kuna toona ei panustatud absoluutselt mängijate vaimsele poolele.

„Kahetsen kõige rohkem, et ma ei palganud sel ametikohal töötades psühholoogi, kes aitaks mängijatel pingetega toime tulla. Arvasin, et oleme tugevamad ja saame pingega hakkama, aga eksisin,“ lisas Eriksson.

Jalgpalli EM-i finaal Inglismaa ja Hispaania vahel algab pühapäeval Eesti aja järgi 22.00.