Hooaja esimest slämmitiitlit jahtiv Djokovic pani sedapuhku oma paremuse maksvusele kahe tunni ja 48 minutiga. Kusjuures kolmandas setis oli Djokovicil 5:3 seisul kasutada koguni kolm matšpalli, kuid Musettil õnnestus siiski pallingut hoida ja kohe järgmises geimis pidi juba serblane murdepalliga silmitsi seisma. Itaallane seda siiski realiseerida ei suutnud ja Djokovic lõi neljandal katsel kohtumise lukku.

Võitu tähistades ei hoidnud endine maailma esireket ennast tagasi ning hakkas reketi abil viiulimängu imiteerima, nagu on sel turniiril juba tavaks saanud.

Djokovic realiseeris 13-st murdepallist neli ning Musetti neljast murdevõimalusest kaks. Djokovic tegi kohtumise jooksul 32 äralööki ja sai kirja 31 lihtviga, itaallase vastavad näitajad olid mõneti üllatuslikult 33 ja 23. Matši üldpunktid jäid aga Djokovici kasuks 116: 98.

„Ma ei võta seda iseenesest mõistetavalt ja proovin alati siin mängimist nautida,“ rääkis Djokovic pärast mängu antud lühiintervjuus. „Aga ma ei plaani tänasega piirduda ja loodetavasti tõstan pühapäeval võidutrofee pea kohale.“

Teist aastat järjest läheb Djokovic Wimbledoni finaalis vastamisi Carlos Alcaraziga (ATP 3.), kes oli varasemalt parem Daniil Medvedevist (ATP 5.) 6:7 (1), 6:3, 6:4, 6:4. Mulluses finaalis olid Alcarazi võidunumbrid 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4.

„Ma loodan, et sel korral lõppeb finaal teisiti, aga tema [Alcaraz] ilmselgelt mitte. Ta on parimaid 21-aastaseid tennisiste, keda eales nähtud. Kindlasti võidab ta veel palju slämmiturniire, aga loodetavasti mitte pühapäeval, vaid siis kui 15 aasta pärast karjääri lõpetan,“ viskas Djokovic nalja.