33-aastane kahekordne NBA meister Kawhi Leonard kuulus USA koondisesse ning tegi kaasa ka olümpiaeelses laagris, aga seejärel teatas USA tiim, et kogenud ääremängija Pariisi ikkagi ei sõida.

„Kawhi on viimastel nädalatel olümpiaks kõvasti vormi kogunud ja Las Vegase laagris tegi ta mitu kõva trenni. Ta oli valmis võistlema,“ seisis USA koondise pressiteates. „Ta mõistab aga USA ja Clippersi seisukohta, et tema parimates huvides on veeta ülejäänud suvi ettevalmistudes uueks NBA hooajaks selle asemel, et Pariisis mängida.“

Leonard on viimastel aastatel olnud kimpus erinevate vigastustega. Näiteks lõppenud hooajal pidi ta Clippersi eest vahele jätma veel põhiturniiri üheksa viimast mängu ning play-off’i avaringi seerias Dallas Mavericksi vastu jooksis ta platsile vaid kahes kohtumises.

Peale USA 86:72 võitu Kanada üle kontrollmängus uuriti LeBron Jamesilt, mida ta koondisekaaslase eemalejäämisest arvab. „See oli mõistagi ühine otsus Kawhi ja USA alaliidu vahel. Ootasime kindlasti temaga mängimist. Päeva lõpuks on ta endiselt meie mees. Ta tegi kogu treeninglaagri kaasa ja on ikka meie vend. Mis kõige tähtsam, soovime talle ainult parimat,“ sõnas James.

Clippersi mängumehe asemel edutati koondisesse tänavu Celticsiga NBA meistriks tulnud Derrick White (30). Korvpalluri arvele jäi lõppenud hooajal NBA põhiturniiril 15,2 punkti, 4,2 lauapalli ning 5,2 resultatiivset söötu.

USA koondis kuulub Pariisis ühte alagruppi Serbia, Lõuna-Sudaani ja Puerto Ricoga.

USA korvpallikoondis Pariisis

Stephen Curry (Golden State Warriors)
Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves)
LeBron James (Los Angeles Lakers)
Kevin Durant (Phoenix Suns)
Derrick White (Boston Celtics)
Tyrese Haliburton (Indiana Pacers)
Jayson Tatum (Boston Celtics)
Joel Embiid (Philadelphia 76ers)
Jrue Holiday (Boston Celtics)
Bam Adebayo (Miami Heat)
Anthony Davis (Los Angeles Lakers)
Devin Booker (Phoenix Suns)