53-aastane inglasest jalgpallitreener on saanud kogu turniiri vältel kõvasti kriitikat nii meedia kui fännide käest, kuid vaatamata sellele on Southgate suutnud teist EM-i järjest Inglismaa finaali tüürida. Kolm aastat tagasi kaotasid inglased Wembley staadionil toimunud tiitlimatšis penaltiseeria järel Itaaliale.

Southgate rääkis EM-i eel, et ei välista turniiri järel ametist lahkumist. „Olen siin olnud peaaegu kaheksa aastat ja oleme olnud lähedal. Ma ei saa pidevalt avalikkuse ette astuda ja öelda, et soovin veel pisut aega, sest mingil hetkel kaotavad inimesed usu,“ rääkis Southgate kuu aja eest Bildile. „Võib-olla on see minu viimane võimalus. Ma arvan, et umbes pooled rahvuskoondiste treenerid lahkuvad pärast turniiri – see on rahvusvahelise jalgpalli loomus.“

Treeneri praegune leping alaliiduga kehtib tänavuse aasta lõpuni. Sportsmaili teatel loodab FA, et Southgate jätkaks peatreenerina aga vähemalt 2026. aasta MM-ini. FA hinnangul on vutitreener endiselt parim mees Inglismaa lootsi kohale.

Briti meedia teatel pole aga kindel, kas treener ise soovib ametis jätkata. Igatepidi loodetakse Inglismaal koondise peatreeneri osas asjad paika saada enne septembrit, mil algab uus UEFA rahvuste liiga hooaeg.

Inglased kohtuvad pühapäevases finaalis Hispaaniaga. Tiitlimatš algab Berliini olümpiastaadionil kell 22.