Kolmandas setis haaras Vekic küll murde toel 3:1 eduseisu, kuid järgmised kaks geimi kuulusid Paolinile. 3:3 seisul murdis Vekic uuesti itaallanna pallingu ja oli karjääri esimesest slämmiturniiri finaalist vaid kahe geimi kaugusel. Seejärel algas aga horvaatlanna pisarateralli, mille algatas kohe otsa kaotatud servigeim.

Emotsionaalselt Vekicil enam taastuda ei õnnestunudki ja kuni matši lõpuni olid tal korduvalt pisarad silmas. Kõige valusam moment leidis aset 5:5 seisul, mil Vekic luhtas kaks murdevõimalust ning kullisilma abil teenis geimivõidu hoopis Paolini. Horvaatlanna oli lohutamatu ja puhkes uuesti nutma.

Sellest hoolimata suutis Vekic otsustava seti kiiresse lõppmängu viia ning asus seal ka 8:7 seitse juhtima. Järgmised kolm punkti kuulusid aga Paolinile, kes kindlustas koha järjekordses suure slämmi finaalis.

Ajaloo pikimas Wimbledoni naisüksimängu poolfinaalis (2 tundi 51 minutit) realiseeris Paolini seitsmest murdepallist kolm ning Vekic 14-st murdevõimalusest neli. Vekic sai kirja 39 äralööki ja 56 lihtviga, itaallanna vastavad näitajad olid 26 ja 30. Matši üldpunktid jäid Vekici kasuks 118:111.

Kohtumise tipphetked:

28-aastasest Paolinist sai ühtlasi esimene Itaalia naistennisist, kes jõudnud Wimbledoni üksikmängus finaali. Kusjuures enne tänavust hooaega polnud Paolini suutnud slämmiturniiridel kordagi kolmandast ringist kaugemale jõuda. Prantsusmaa lahtistel murdis ta ennast aga finaali, kus tunnistas Iga Swiateki (WTA 1.) 6:2, 6:1 paremust.

Finaalis läheb Paolini vastamisi Barbora Krejcikovaga (ATP 32.), kes alistas Elena Rõbakina (WTA 4.) 3:6, 6:3, 6:4.