Inglismaa jalgpallikoondis on EM-i finaalis teist korda ning see on saavutatud Gareth Southgate’i abiga. 2020. aasta EM-i finaalis kaotati penaltiseerias napilt Itaaliale (3:2). Võiks öelda, et ajalugu on pooleldi kordunud, sest inglased on end taas finaali mänginud, kuid neid pole veel meistriks kroonitud. Nende seekordne vastane on tiitlivõitjaks ennustatav Hispaania.

Poolfinaalis Hollandi vastu mängides ei olnud finaali jõudmine kindel, kuid inglased saavutasid lisaajal napi võidu 2:1. Normaalaja lõppedes ja lisaminutite alguses oli nende näol eri emotsioone, kuid ootamatu värav viis inglaste tunded täiesti lakke. Kindlustati koht finaalis.

Inglased on kaua oodanud oma korda, et suurelt võidutseda, kuid seni pole see neil õnnestunud. Otsustavates faasides on ikka kaotatud napilt, kuid siiski kindlalt.

Eestis on palju Inglismaa poolehoidjaid. Omadele elavad kaasa Eestis elavad britid. Mõni toetaja suhtub kaotamisse lihtsamalt, teine elab seda väga valusasti läbi.

Loe, miks toetavad Inglismaad ja mida arvavad oma lemmiku käekäigust Toomas Vara, Tarmo Tiisler, Eestis elav britt Stephen Paul McManus, Tottenhami fänn Esper Linask ning endine Inglise fänn Mikk Jürjens!