Holland asus kohtumist juhtima 7. minutil Xavi Simonsi väravast. Inglismaa viigistas 18. minutil tänu Harry Kane’i täpsele penaltile. Inglismaa vormistas võidu 90. minutil Ollie Watkinsi tabamusega.

Matši järel olid hollandlased maruvihased ning eelkõige ei mahtunud neile hinge inglastele antud penalti. „See ei ole penalti. (Denzel) Dumfries tahtis palli blokeerida. Seejärel põrkasid tema ja Kane’i jalg omavahel kokku. VAR-i selline otsus hävitab jalgpalli,“ põrutas Hollandi koondise peatreener Ronaldo Koeman beIN Sportsile antud intervjuus.

Kriitiline oli ka Hollandi koondise kapten Virgil van Dijk, kelle sõnul oli väljakukohtuniku Felix Zwayeri ja VAR-i kohtuniku Bastian Dankerti otsus häbiväärne. Hollandi meedias oli van Dijk tunduvalt kriitilisem. Rahvusvahelisele meediale kommentaare andes tõmbas ta veidike tagasi, kuid viitas tõsiasjale, et peakohtunik lahkus lõpuvile järel platsilt kiiresti ning ei soovinud temaga juhtunut arutada.

Kõige rohkem marus oli aga Hollandi meedia, kus Inglismaa koondist nimetati pehmelt öeldes kehvaks ning omadele tundi kõvasti kaasa. Lisaks nende hinnangul kahtlasele penaltile oli neil hambus veale eelnenud olukord, kus Inglismaa koondislane Bukayo Saka puudutas palli käega. Nende hinnangul oleks tulnud pall anda Hollandile ja siis ei oleks penaltiolukorda üldse tekkinudki.

Inglismaa jõudis aga finaali, kus mängib pühapäeva õhtul Hispaaniaga.