Meeste üksikmängus alistas Markus Mölder poolfinaalis Siim Troosti 6:4, 6:4, 6:2. Finaalis kohtub ta Kristjan Tammega, kes oli Robin Partsist parem 6:7, 6:4, 6:0, 6:2.

Naiste konkurentsis jõudis esimesena finaali Maileen Nuudi, kes alistas Anna Maria Tottrupi 6:2, 6:3. Teises poolfinaalis sai Elena Malõgina jagu Valeria Gorlatšist 6:1, 6:0.

Meeste paarimängus krooniti meistriteks Johannes Seeman ja Troost, kes alistasid Aleksandr Kvitsi ja Carlt Bret Parko 6:4, 6:3.

Naiste paarismängus teenisid tiitli Nuudi ja Anna Maria Tottrup, kes olid Elisabeth Iilast ja Gerda Reinarust paremad 6:1, 6:3.

Päeva eelvaade:

Tänane Eesti meistrivõistluste võistluspäev, mis hõlmab nii naiste ja meeste üksikmängu poolfinaale kui paarismängu finaale, algab kell 14.30 Tallinna Kalevi Tenniseklubi väljakutel.

Peamised favoriidid ehk nii naiste kui meeste kaks kõrgema asetusega mängijat pääsesid nelja parema hulka. Meeste poolel sai kindlaima võidu kahekordne Eesti meister (2017 ja 2022) Kristjan Tamm (1), kes alistas Aleksandr Kvitši 6:1, 6:1. Kuid mullune finalist Markus Mölder (2) pidi kulutama kolm setti, et võita Sten Hiiesalu 6:3, 3:6, 6:3 ja Siim Troost (3) päästma kaks settpalli, et alistada Kert Kilumets 6:2, 7:6.

„Väga raske mäng oli, eriti teine sett,“ ütles Troost. „Kert väga hästi ründas tõusvat palli. Oli lähedal, et pidanuks mängima ka kolmanda seti, aga kaks settpalli õnnestus päästa. Täna (eile) esimest korda mõjutas ka palavus.“ Suurem favoriit on Troost paarismängus koos Johannes Seemaniga. „Ka seal oli eile noorte vastu raske mäng. Võib-olla olime oma servil natuke paremad kui nemad. Mängudest väsinud ma veel pole, sest saime paarismängus ühe loobumisvõidu ja ilmad polnud seni nii soojad, et kurnaks.“

Kuna Seeman (4) andis eile meeste üksikmängu neljandas veerandfinaalis loobumisvõidu Robin Partsile, sattus ohtu eesmärk võita paarismängu kuld, kuid Eesti Tennise Liidu peasekretäri Allar Hindi sõnul teeb Seeman siiski paarismängu finaalis kaasa. Meeste poolfinaalides kohtuvad Kohtuvad Tamm – Parts ja Mölder – Troost.

Naiste üksikmängus alistas Elena Malõgina (1) Laura Rahneli tulemusega 6:2, 6:3 ja tiitlikaitsja Maileen Nuudi (2) Grete Gulli (5) 7:6, 6:2. „Olin natuke üllatunud, et Grete mängis agressiivselt ja julgelt,“ ütles Nuudi. „Pidin olema kannatlik ja usaldama enda mänguvõimeid. Usun, et sain hakkama. Teises setis hakkas ta rohkem väsima, aga mul õnnestus taset tõsta. Võin üldiselt mänguga rahule jääda, oli palju häid punkte mõlemalt poolt.“

Välja langes mullu Nuudi vastu finaali mänginud Anet Angelika Koskel (6), kes kaotas Valeria Gorlatšile 4:6, 4:6.

Neljas poolfinalist on Anna Maria Tottrup (7), kellel oli loosiga natuke rohkem õnne. Eile alistas ta Polina Ramenskaja 6:2, 6:3. Homsetes poolfinaalides kohtuvad Malõgina – Gorlatš ja Nuudi – Tottrup.

Õhtul mängiti segapaarismängude poolfinaale. Neist esimeses olid varem väljakul käinud Kilumets/Gull vastamisi puhanud Denis Maijorovi ja Andrea Rootsiga (3). Kuigi Saaremaa paar tõi teises setis mängu murrangu, oli see ajutine ja puhanum duo Maijorov/Roots võitis 6:1, 4:6, 6:1.

Teises poolfinaalis olid kõik mängijad käinud enne üksikmängus väljakul, seega oldi võrdses seisus. Mäng ise algul võrdne polnud, aga alates teisest setist läks põnevaks. Kvitš/Gorlatš (2) alistasid Hiiesalu/Rahneli 6:0, 5:7, 7:5.