Tartus toimus Simple Session viimati 2003. aastal. Toona ei osanud noored korraldajad aimatagi, kui pika ajalooga üritusele alus pannakse ja kuidas maailma parimad hakkavad iga-aastaselt Eestis võistlusel käima. Tänavune üritus toimub juba 24. aastat järjest, kusjuures on olnud aastaid, mil toimus mitu Simple Sessionit, muuhulgas Helsingis ja Riias. Kuna rula- ja BMX on pigem sooja ilma spordialad, siis seekord toimub üritus neljandat suve väiksemal areenil ning tänavaspordile sobivalt tööstuslikus atmosfääris.

„Nii nagu viimasel kolmel aastal Tallinnas Põhjala tehases on Simple Sessioni finaalide piletid olnud välja müüdud, siis tasub oma tulek juba ära planeerida ka Tartu Kammivabriku ürituse eel. Saal ei ole kummist,“ vihjab Risto Kalmre, ürituse üks algatajatest.

Pargi ehituse eest vastutava festivalikorraldaja Mario Kalmre sõnul on selle aasta võistlusplatsi eripäraks suured hüpped. „Kuna sel aastal on jumpbox tagasi, saab ilmselt üle mitme aasta taas saltosid ja kõrgeid õhulende näha,“ sõnab Mario Kalmre.

Areeni disainer, ameeriklane Nate Wessel kavandas Simple Sessioni väljaku juba 18. korda eesmärgiga pakkuda sõidupõnevust erinevaid distsipliine hindavatele sportlastele. „See sobib nii hüpete kui tehniliste trikkide armastajatele, nii BMX- kui rulasõitjatele,“ kinnitab Mario Kalmre.

Simple Sessioni väljak erineb igal aastal kõikidest teistest rulaparkidest kuna disainitakse alati nullist, et võimendada sõitjate loomingulisust. Rada on võimalik sõita ja harjutada vaid võistluse eel ja ajal, seega paneb osalejad alati proovile. Korraldajate sõnul läheb kõige paremini neil, kes oskavad kombineerida nii pargi- kui tänavasõidu distsipliini.

Sel aastal lennutatakse Tartusse mitmed Pariisi Olümpiale minevad sportlased ning värsked X Mängude medalistid. Rulasõitjatest on kohal ameeriklased Aaron „Jaws“ Homoki, Ben Raybourn, Shawn Hale ja Jake Wooten, hispaanlane Danny León ja paljud teised tuntud nimed. BMX-sõitjatest on kohal ameeriklane Garrett Reynolds, austraallased Josh Dove, Boyd Hilder ja Alex Hiam ning veel kümned kuulsad sõitjad.

Simple Sessioni põhivõistlused toimuvad 24. ja 25. augustil, kuid rulatajaid ja BMX-sõitjaid näeb Tartu tänavatel juba alates 21. augustist, mil leiavad aset tänavasõidud ja 22. augusti trikivõistlus Emajõe liivapraamile ehitataval rambil. Lisaks toimub fotonäitus, BMX-filmide esmaesitlused Elektriteatris ja legendaarne õhtune vöönd. Võistluseid kannavad lisaks rahvusvahelisele meediale üle ERR ja Delfi.

Kammivabriku rulapark jääb peale üritust avatuks kõigil soovijaile 27. augustist 1. septembrini mil toimuvad avalikud workshopid ja lisasündmused.

Tänavune Simple Session 24 on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist, tuues kultuuri- ja spordisõpradeni ainulaadse vaatemängu. Võistluse piletid on müügil Piletilevi keskkonnas.