Flora särgis meistriliigas 194 mängus 118 väravat löönud ja 42 väravasöötu andnud Sappinen on välismaal esindanud belglaste Beerschot Wilrijki, hollandlaste Den Boschi, sloveenide Domžalet ning poolakate Gliwice Piasti ja Mieleci Stali. 28-aastane Sappinen lõi eelmise suvel käed Iisraeli klubiga Jeruusalemma Hapoel.

Kuid mõne karikamängu kõrval ta Iisraelis liigakohtumist kirja ei saanudki, sest augustis vigastas ründaja rängalt põlve. Nii otsustasid osapooled lepingu enneaegselt lahti öelda.

Põlves ristatissidemeid ja meniskit vigastanud Sappinen tegi viimastel kuudel trenne Floraga ning sel teisipäeval sai ametlikuks ka tema klubiga liitumine. „Väga hea meel on olla tagasi oma kasvatajaklubis,“ ütles Sappinen, kes valiti 2020. ja 2021. aastal Eesti aasta jalgpalluriks. „Loodan peagi taas väljakule pääseda ja meeskonda aidata. Hooaja teine pool kujuneb kindlasti mehiseks väljakutseks, seda nii Eestis kui Euroopas. Kutsun kõiki fänne staadionile meie meeskonnale kaasa elama!“

Flora peatreener Norbert Hurda sõnul toob Sappineni meeskonnale juurde olulist ründejõudu. „Rauno on pikalt küll eemal olnud, kuid usun, et seda näljasem ta on ja kohaneb kiiresti. Lisaks sellele, et tegemist on kogenud ründajaga, toob Rauno meeskonda juurde vajalikku professionaalsust ja kvaliteeti,“ märkis ta.