25-aastane Drege sai surma, kui kukkus velotuuri neljandal etapil Grossglöckneri mäelt laskudes. Arstidel tema elu enam päästa ei õnnestunud ja ta tunnistati kohapeal surnuks.

Austria politsei on nüüd avaldanud norralaste Dagbladetile, VG-le ja NRK-le rohkem üksikasju Drege surma kohta.

Üks pealtnägija ütles politseile, et Dregel oli võistluse ajal olnud probleeme oma sõiduriista tagarattaga. Norralane kukkuski lõpuks seetõttu, et rattalt tuli rehv maha. Drege oli sel hetkel sõitnud kiirusega 80-100 kilomeetrit tunnis.

Sloveelane Jaka Primozic, kes sõitis saatusliku avarii hetkel Drege selja taga, oli üks norralase õnnetust pealt näinud inimestest.

„Ma ei suuda kirjeldada, kuidas ma end tunnen. See oli kohutav õnnetus. Olen muserdatud. Seda poleks tohtinud kunagi juhtuda. See oli selline kukkumine, mille puhul ei saanud kuidagi aidata,“ teatas Primozic.

Tour of Austria pühapäevane etapp muudeti Drege pere palvel hukkunud jalgratturi mälestussõiduks. Drege isa Jørgen Drege pidas sõidu eel ka kõne.

„Me teame, et André oleks tahtnud, et tema mälestussõit sel viisil toimuks. Jalgrattasõit oli tema jaoks kõik. Keset seda tragöödiat on tore näha, kuidas jalgrattaspordi kogukond kokku hoiab. Mu süda sulab, kui näen, kui imeline see spordiala on, ja kuidas te üksteisest hoolite,“ rääkis Jørgen Drege, kes sai kõne lõpus suure aplausi.

Team Coop - Repsoli meeskonda esindanud norralase mälestuseks peeti leinaseisak ka Tour de France`i üheksanda etapi eel.

Tänavu head vormi näidanud Drege pidanuks uueks hooajaks liituma World Touri meeskonna Jayco-AlUla-ga.

Jaga
Kommentaarid