Pariisi olümpiamängudeks valmistuv Jefimova läbis neidude 100m rinnuliujumise finaalis distantsi ajaga 1.06,12 ja saavutas ülekaaluka võidu. Eile poolfinaalis ujutud Eesti rekordist 1.06,08 jäi lahutama neli sajandikku.

„Väga okei ujumine taaskord, suutsin esimese poole läbida alla 31 sekundi ning hoida tõmmete arvu alla 20, mis on minu jaoks väga hea,“ rääkis neljandat aastat järjest 100 m rinnuliujumise võitnud Jefimova. „Lõpuosas veidi väsisin ära, kuid aeg oli ikkagi kiirem, kui minu eelnev rekord. Kuna viimane aasta ei ole ma selle tippmargi lähedale jõudnud, siis need ajad valmistavad rõõmu.“

Eestlanna järel teenis hõbemedali kodupubliku ees ujunud leedulanna Smilte Plytnykaite aja 1.07,91. Pronksi sai kaela britt Theodora Taylor tulemusega 1.08,59.

Nelja aasta jooksul kümme Euroopa juunioride meistrivõistluste medalit võitnud Jefimova tunnistas, et stardi eel närvi ei tundnud. „Olin enne starti täiesti rahulik ja teistele üldse ei keskendunud. Oluline oli teha oma asjad korrektselt ning usun, et sain sellega hakkama.“

Jefimova kõrval jõudis finaali ka Egle Salu, kes saavutas neidude 50 m rinnuliujumises neljanda koha. Esikümnesse mahtus ka Maari Randväli, teenides üheksanda koha 50 m liblikujumises.