Mõlema meeskonna jaoks pole tänavune finaalturniir midagi kerget olnud. Nii Hollandil kui Türgil on tulnud ette suuri ebaõnnestumisi kui ka võimsaid võite. Holland tuli EM-le soosikuna, kuid enne veerandfinaali nad seda väga veenvalt väljakul ei näidanud. Enne Türgi kohtumist asetusid hollandlased favoriitideks ja asusid enesekindlalt võitma selle turniiri üht musta hobust. Peatreener Ronald Koeman tahab, et Holland mängiks atraktiivset jalgpalli lühikeste söötude ja kombinatsioonidega, kuid siiani pole see kõige veenvamalt toiminud. Hollandi üks suurimaid staare Depay on pigem olnud varjus ja säranud on just noorukid Xavi Simons ja Cody Gakpo.

Türgi tuli Hollandi mängule selge autsaiderina, saades eelmises mängus jagu tugevast Austriast. Nende jaoks oli veerandfinaali jõudmine juba omaette saavutus, seega nemad läksid Hollandi vastu mängima üsna pingevabalt. Mängueelne tunnetus oli, et nad tulevad Hollandi vastu mängima kaitsvama suunitlusega ja üritavad ohtlikke momente luua standardolukordadest ning kiiretest vasturünnakutest. Türgi jaoks oli suur kaotus põhikeskkaitsja Demirali eemalejäämine, kes sai poliitilise žesti tegemise eest kahemängulise keelu. Liidrisaapaid pidi hakkama täitma Madridi Reali noor mängumees Arda Güler.

Esimene poolaeg tuli nii nagu enne mängu arvasin: Holland asus kohtumist domineerima. Neil oli mitu head võimalust juhtima minna, aga mida mäng seda ohtlikumaks muutus Türgi koondis. Nad jõudsid väga hästi kontrarünnakutsse ja seeläbi tekkis ka standardolukordi. Ja nagu teame, sündis esimene värav just nimelt sellisele momendile järgnenud olukorrast. Teine poolaeg sai Weghorstist mängumuutja. Hollandi peatreener Ronald Koeman tegi väga hea lükke, et tõi just Weghorsti tipuründesse, sest see muutis Hollandi taktikat. Loodi häid võimalusi ja teravust, mille tulemusel nägimegi väravamomente. Kuigi Weghorst ei teinud minu hinnangul midagi nii silmapaistvat, siis see taktikaline lüke viia palle rohkem kasti, sai selle mängu muutjaks. Ka Türgi paistis selles mängus silma, luues veel mängu lõpuski ohtlikke momente. Kusjuures viimaste hetkede Van de Veni tegutsemised võisid olla suureks põhjuseks Hollandile võidus.

Isiklikult hoidsin turniiril pöialt Portugalile, kuna olen pikalt olnud Cristiano Ronaldo suur austaja. Portugali koosseis oli koos Ronaldoga maailmakuulsaid staare täis ja väljalangemine oli nende jaoks kindlasti paras šokk, sest fännid eeldasid EM-i võitu. Kahjuks sai nende turniir Prantsusmaa vastu penaltiseeriaga läbi, seega vaatan mänge edasi üsna neutraalse pilguga.

Ootused enne turniiri olid päris suured. Tahtsin näha põnevaid mänge, palju väravaid ja kindlasti mõnda üllatajat. Seni veerandfinaalideni on see turniir mu ootusi täitnud. Oleksin tahtnud näha rohkem lahtisemat mängu suurte riikide duellis kaheksandikfinaalis, kuid seda kahjuks ei juhtunud. Seni on play-off mängud olnud väga põnevad ja kaasahaaravad, sest on juba nähtud mitut lisaaega ja penaltiseeriaid. Jalgpallifännina on need alati huvitavad. Tahaksin poolfinaalides ja finaalis põnevat mängu. Loodan ka mina näha suureskoorilisi ja põnevaid mänge.