„Ilmselgelt pole mul hea stardikoht, aga me ei saa seda muuta, vaid peame antud oludest maksimumi välja pigistama,“ nentis norralane, kes võidutses Eestis 2011. ja 2012. aastal, kuid käinud siin ka 2020. ja 2021. aastal. Seitsmes on lisaks hetkepositsioonile ka Östbergi koht stardijärjestuses.

„Hommikul oli meil ka probleem tagumise pidurisaduliga, aga kui selle korda ajasime, saime ka kiiruse üles. Tänane pärastlõuna on veel pikk (kolm kiiruskatset - G.L.). Loodame oma kohta hoida, et homme paremalt kohalt startida.“

Robert Virvese ja Georg Linnamäe ägedat esikohaheitlust jälgib Östberg põnevusega: „Nad on uskumatult kiired! Kena on nende võitlust vaadata. Nad on enesekindlad, neil on hinge all korralik kilometraaž ja teadmised nendest katsetest - see kõik peegeldub ka tulemuses.“

Paddoni peamine ajakaotus jääb tänasesse esimesse kiiruskatsesse (SS3 Raanitsa, 21,45 km), kui ta lõhkus hüppelt maandudes radiaatori ja pidi veel mõnda aega jälgima, et mootor üle ei kuumeneks. „Pärast seda on meie hoogu pärssinud vaid stardipositsioon (neljas - G.L.). Nii eesotsas sõites pole võimalik kiirem olla. Püüame pingutada, et homseks parem stardikoht saada,“ ütles uusmeremaalane.

Delfi Rally Estonia jätkub ERC arvestuses kihutavatele masinatele kell 17.34 algava 8. kiiruskatsega (Forus/Kanepi 2, 10,04 km).