Strateegia, mis mõlemad peatreenerid valisid, oli põhimõtteliselt identne, kuigi olid mõned taktikalised erinevused. Normaalaja domineerimismomendid olid samuti identsed, kus teatud minutid domineeris üks ning siis teine meeskond. Portugalil oli kindlaid väravavõimalusi rohkem. Prantsusmaa valis lisaaja esimeseks poolajaks kaitsvama positsiooni, samal ajal kui Portugal üritas rohkem lisaajal mängu lõpetada.

Ragnar Klavan

Prantsusmaa pole endiselt sel EM-il lahtisest mängust väravat löönud, kuid ometi on nad poolfinaalis. Mingil määral taandub see asjaolule, et Kylian Mbappé ei ole sellel EM-finaalturniiril näidanud oma tõelist palet. Tal ei lase ninavigastus n-ö tsooni minna, mis on ülisuur x-faktori puudus Prantsusmaa mängust. Mbappé on nende superstaar, kelle peale on Prantsusmaa ründemäng tihti üles ehitatud ja nüüd on nende kõige suurem x-faktor võrrandist ära võetud.

39-aastane Cristiano Ronaldo ei saanud tänavusel EM-finaalturniiril väravat kirja. Kas see oli õige või vale, et Portugali peatreener Roberto Martinez jättis Ronaldo kõikideks mängudeks esitipuründaja kohale, on iga peatreeneri enda nägemus. Teisalt kaks aastat vanema, 41-aastase Pepe usaldamine keskkaitsja positsioonile õigustas end igati. Eilses mängus oli ta ka Portugali üks parimaid, kui isegi mitte kõige parem mängija. See on nii peatreeneri kui Ronaldo suhtes raske olukord: ta on maailma üks parimaid mängijaid ja legend. Nüüd tal pole enam nii head kiirust, mis tal tippajal oli, kuid kogemusi on selle võrra rohkem.

Poolfinaalis läheb Prantsusmaa vastamisi Hispaaniaga, kes tuleb mängule parema mineku pealt. Kui vaadata eilset Hispaania – Saksamaa kohtumist, siis selliste riikide mängu oleks tahtnud finaalis näha. Seal on mõlemal meeskonnal ründemängus palju x-faktorit. Paraku pidid nad omavahel madistama veerandfinaalis. Arvan, et praeguse seisuga läheb Hispaania poolfinaalmängule favoriidina, aga Prantsusmaa fännina on hea näha, kuivõrd hästi kaitstes liigutakse ja auke lapitakse. Loodan, et Prantsusmaa leiab poolfinaalis oma x-faktori üles ja nad löövad ka mängusiseselt väravaid.

Usun, et Prantsusmaa läheneb poolfinaalmängule samasuguse taktikaga, kuigi Hispaania on sel turniiril näidanud üht parimat ründemängu. Prantsusmaa senine taktika on neid toitnud ja elus hoidnud. Kui su suurim superstaar ei ole tegemas kõige paremat finaalturniiri, siis tuleb kaardid panna teiste hobuste peale. Praegu on selleks kaitseliin, mis Prantsumaad tassib.