52-aastane kahtlustatav, kes on väidetavalt kahe juba vahi all oleva mehe kaasosaline, peeti kinni neljapäeval Wülfrathi linnas. Ühtlasi said ametivõimud vahistamise käigus suure hulga uusi tõendeid, ütles riigiprokurör Wolf-Tilman Baumert.

Tänavu juuni lõpus võtsid uurijad kinni kaks väljapressimises kahtlustatavat, 53-aastase mehe ja tema 30-aastase poja, kes on teise kuriteo tõttu juba katseajal. Riigiprokuröri sõnul olid meestel Schumacheri perekonnast privaatsed fotod, mille alusel pressiti raha välja.

Kui uurijad üritasid välja selgitada, kuidas said kaks võõrast meest Scumacheri perekonna eraelu ja nende maja lähiümbrust kujutanud fotod, viisid jäljed 52-aastase endise turvatöötajani.

Seitsmekordne vormel-1 maailmameister Schumacher sai 2013. aasta lõpus mäesuusaõnnetuses raske peatrauma ning pärast seda pole ta kordagi avalikkuse ette ilmunud.

Saksamaa prokuratuur on varem teatanud, et kurjategijad üritasid vormelilegendi perekonda šantažeerida ja nõudsid fotode eest mitu miljonit eurot.

Tegu pole esimese korraga, mil sakslase perekond langes väljapressimiskatse ohvriks. 2016. aasta sai Schumacheri abikaasa Corinna sõnumi, milles nõuti suurt rahasummat ja ähvardati ka pere lapsi. Ka toonane juhtum sai kiire lahenduse.