Kohtumise avapoolaeg lõppes väravateta. Parimad võimalused avanesid hispaanlastel, kes tegid Saksamaa värava suunas kaheksa pealelööki. Parim võimalus tekkis Dani Olmol, kelle 39. minuti kauglöögi suutis Saksamaa väravavaht Manuel Neuer tõrjuda.

Teisel poolajal hakkas juhtuma. Mängu 51. minutil avas mänguskoori Olmo, kes saatis palli võrku Lamine Yamali meisterliku eeltöö järel. Hispaania värava järel hakkas sakslaste surve aina kasvama. Järjestikused võimalused avanesid nii Nicolas Füllkrugil ja Kai Havertzil, kuid Unai Simoni seljatagune püsis puhtana.

Normaalaja viimastel minutitel said sakslased siiski oma tahtmise. 89. minutil andis värava alla Joshua Kimmichile filigraanse palli Maximilian Mittelstädt, kes suunas selle edasi Leverkuseni Bayeri staarmängijale Florian Wirtzile. Saksamaa tipuründaja ei vääratanud ning suunas nahkkera postipõrkest võrku. Normaalaeg lõppes 1:1 viigiseisul ja ees ootas lisaaeg.

Lisaajal avanesid parimad võimalused sakslastel. 105. minutil oli tabamusele lähedal Wirtz, 117. Füllkrug, kuid võiduväravat lüüa ei suudetud. Nõelas hoopis Hispaania. 119. minutil andis karistusalasse täpse palli Olmo ning võimsalt õhku kerkinud vahetusmees Mikel Merino lõi karjääri kaalukaima värava.

Kohtunik lubas sakslastel lisaajal mängida koguni kuus lisaminutit. Ärevust Hispaania värava all tekitati, kuid viigiväravat lüüa ei suudetud. Hispaania teenis lisaaja järel 2:1 võidu ja kohtub teisipäeval toimuvas poolfinaalis Prantsusmaa või Portugaliga.

Blogi:

Enne mängu:

Hispaania on kõikide koondiste peale näidanud sel EM-il kõige veenvamaid esitusi. Alagrupiturniir läbiti täisedu üheksa punktiga (alistati Horvaatia, Itaalia ja Albaania) ning kaheksandikfinaalis oldi 4:1 üle Gruusiast. Sealjuures jäi Hispaania 18 minutil Robin Le Normand’i omaväravast kaotusseisu, aga hiljem võttis favoriit kindlalt oma.

Saksamaa on olnud samuti heas hoos, aga neil on tulnud ette ka nigelamaid perioode. Alagrupis võideti Šotimaad ja Ungarit ning tehti 1:1 viik Šveitsiga. Kaheksandikfinaal Taaniga lõppes sakslaste kasuks 2:0, aga mängu käik võinuks kujuneda hoopis teistsuguseks.

48. minutil saatis Taani kaitsja Joachim Andersen palli Saksamaa väravasse, aga VAR tühistas tabamuse 1-2 sentimeetrise suluseisu tõttu. Mõne minuti pärast riivas pall karistusalas Anderseni kätt - taas ülinapilt - ja Saksamaa teenis penalti. Kai Havertz realiseeris selle ja hiljem läks mäng juba kindlamalt Saksamaa kätte.