UEFA distsiplinaarmenetluse tagajärg lekkis neljapäeva hilisõhtul Saksamaa ajalehte Bild, UEFA ametlik kinnitus saabus reede lõunal. Demiralil jääb Saksamaal peetaval EM-finaalturniiril mängimata nii laupäevane veerandfinaal Hollandiga kui ka võimalik poolfinaal. Kaheksandikfinaalis, milles Türgi võitis 2:1 Austriat, lõi Demiral mõlemad Türgi väravad.

26-aastase Demirali näidatud käežesti seostatakse Türgi paremäärmusliku rühmitusega Hallid Hundid. Hundisaluut on mõnes Euroopa riigis, näiteks Austrias, seadusega keelatud. Euroopa Liit loeb Halle Hunte terroriorganisatsiooniks.

Demiral ise ei leidnud, et ta libedale teele astus. „Viis, kuidas väravat tähistasin, on seotud minu türklaseks olemisega. Nägin, et staadionil tegid ka teised inimesed sama žesti,“ lausus ta. Türgi jalgpalliliit kaebab otsuse rahvusvahelisse spordiarbitraaži (CAS).

Vastavalt UEFA reeglitele on poliitilised sõnumid keelatud ja seda nii väljakul kui ka tribüünidel. Pärast alagrupiturniiri teist matši Horvaatiaga karistati kahemängulise keeluga ka Albaania ründajat Mirlend Dakut, kes solvas valjuhääldi kaudu fännidega suheldes serblasi ja makedoonlasi.

Demiral tõusis Türgi koondise algkoosseisu pärast teiste keskkaitsjate Abdülkerim Bardakci ja Samet Akaydin kollaste kaartide eest saadud mängukeelde. Türgi - Hollandi veerandfinaal algab laupäeval Berliinis kell 22.

Ühtlasi teatas UEFA, et kaheksandikfinaalis Slovakkiaga väravat „suurte kerade“ žestiga tähistanud Inglismaa koondislane Jude Bellingham sai 30 000 eurot trahvi ja tingimisi ühemängulise keelu. Keeld jõustub, kui Bellingham rikub aasta jooksul uuesti reegleid. Seega saab poolkaitsja Inglismaad veerandfinaalis Šveitsiga aidata. See matš algab laupäeval kell 19 Düsseldorfis.